FinansWatch

Rekordår: Vi flyttede pensionsopsparinger for 53 milliarder

Over 162.000 pensionsordninger og samlet 53 mia. kr. rykkede mellem pensionsselskaber i fjor. En årsag er, at beskæftigelsen er høj, og mange skifter job.

Foto: /ritzau scanpix/Søren Bidstrup

Danskerne er blevet mere ihærdige med at samle deres pensionsopsparinger. Aldrig tidligere er der flyttet så mange pensionsordninger som i fjor. Det skriver Fagbladet 3F.

Forbrugerrådet Tænk og andre har gjort opmærksom på, at folk kan spare omkostninger ved ikke at have deres pensionsformue spredt i flere selskaber. De kampagner giver nu tilsyneladende effekt.

Men det spiller også ind, at beskæftigelsen er høj.

"Mange får nyt job og bliver måske dækket af en anden overenskomst, hvor pensionsordningen hører hjemme i et andet selskab. Så har de muligheden for gratis at tage den hidtidige opsparing med til det nye pensionsselskab," siger cheføkonom Peter Foxman fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Flere end 162.000 pensionsordninger blev overført mellem pensionsselskaberne i fjor. Branchen har opbygget et teknisk system, så det er let at gennemføre flytningen.

Antallet af overførsler er næsten dobbelt så stort som for ti år siden – i 2008. Det samlede overførte beløb vokser endnu hurtigere.

Det var 53 mia. kr. i fjor mod 12 mia. kr. i 2008. Summen er vokset hvert eneste år siden 2009.

Pensionsselskaberne er selv interesserede i, at medlemmerne ikke har små klatter af pensioner stående fra tidligere job i forskellige selskaber. Blandt andre Pensiondanmark har tidligere gjort opmærksom på muligheden for at spare omkostninger.

For nylig har Industriens Pension og Pensiondanmark lavet beregninger over, hvor stor gevinst det kan give at samle pensionsopsparinger. Det kan skaffe op til 50.000 kr. ekstra til den sidste del af livet.

Afdelingsleder Michael Rasch fra Forsikring og Pension siger, at mange også føler, de får bedre overblik over deres pensionsopsparing ved at samle pengene.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Fagbladet 3F.)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs