FinansWatch

AP-direktør: Lille fordel men kæmpe bagside ved at bryde bånd mellem fagforbund og pensionskasser

FRIT PENSIONSVALG: Selvom Bo Normann Rasmussen står i spidsen for det kommercielle pensionsselskab AP Pension, er det i hans optik ikke hensigtsmæssigt for fagforbundene at bryde båndene til fagpensionskasserne. "Rigtig mange af deres kunder vil blive fattigere pensionister," siger han.

Bo Normann Rasmussen, adm. direktør i AP Pension. | Foto: PR

Da politikerne i slutningen af 1980’erne diskuterede, hvordan man kunne få så mange danskere som muligt til at spare op til pensionen, var der enighed om at overlade det til de kollektive overenskomster at sørge for opsparingen, og i kølvandet heraf blev blandt andet Industriens Pension og Pensiondanmark grundlagt.

I dag har de to pensionskasser aktiver for henholdsvis 172 mia. kr. og 236 mia. kr., og de formuer kan AP's adm. direktør Bo Normann Rasmussen godt forstå, at hans konkurrenter i de øvrige kommercielle selskaber gerne vil have fat i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs