FinansWatch

Thulesen Dahl om pension: Mette F. skal være mere konkret

Dansk Folkepartis formand er enig med statsministeren i, at Socialdemokratiet skal lægge flere tal frem.

Kristian Thulesen Dahl

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville have flere tal om pension på bordet fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, da de to søndag aften stillede op til en tv-duel på DR1. 

Statsministeren mener, at S-udspillet om en ret til tidligere tilbagetrækning og overgang til folkepension er meget ukonkret, samt at kun 2850 fuldtidsbeskæftigede personer vil kunne bruge ordningen. 

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, der tidligere har udtrykt opbakning til udspillet, vil også have Socialdemokratiet til at sætte flere tal på, hvor mange der skal have gavn af ordningen. 

"Hvis man som Mette Frederiksen stiller en masse danskere noget i udsigt, skal man sikre sig, at man kan levere det," siger han til TV2 News. 

"Der ligger en sideløbende debat om tidligere pension til nedslidte, og vi synes faktisk godt om Socialdemokratiets forslag.

"Men vi vil gerne have, de skal blive mere konkrete på det: Hvem er det egentlig, der skal have den her ret," spørger Kristian Thulesen Dahl. 

Lars Løkke Rasmussen kaldte udspillet for et bluffnummer, hvilket Mette Frederiksen afviste under tv-duellen. 

Kristian Thulesen Dahl erklærer sig enig i med Lars Løkke Rasmussen i, at nogle danskere kan komme til at føle sig snydt.

"Jeg frygter, at mange danskere vil sidde tilbage og føle, at de er blevet lovet noget, uden de får noget," siger han til TV2 News. 

Mens DF ønsker mere konkrete udmeldinger fra Mette Frederiksen, mener Enhedslisten på den anden fløj, at Løkke mangler at komme med svar på, hvordan han vil skabe "et mere retfærdigt pensionssystem". 

"Det nuværende system er hamrende skævt," skriver folketingsmedlem Pelle Dragsted på Twitter.

Også i forhold til klima var der kritik fra rød blok efter debatten.

Partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) mener således, at Løkke bør "tænke ud af boksen", og at han gjorde sig selv mere grøn, end han reelt er.

"Når jeg lytter til Løkke, så får han det til at lyde som om der ikke er forskel. Det er der," skriver Pia Olsen Dyhr på Twitter om Løkke og Frederiksens klimaambitioner.

Regeringspartiet Liberal Alliance var til gengæld meget tilfredse med statsministerens optræden.

Politisk ordfører Christina Egelund (LA) savner dog, at begge kandidater gør mere ud af finansieringen af deres forslag.

"Under hele debatten talte de om, hvad de vil bruge penge på, men ikke om, hvor pengene skulle komme fra, og det håber jeg sandelig vi kan få med i den kommende valgkamp," siger hun ifølge TV2.

Duellen var den første af sin slags mellem de to partiledere inden det kommende valg til Folketinget. Det er endnu ikke udskrevet, men det skal afholdes senest 17. juni.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs