FinansWatch

Lærerkasse topper tillidsdyst blandt pensionsselskaber

Danskerne har på pensionsområdet mest tillid til relativ ung pensionskasse. Det viser ny undersøgelse fra FinansWatch i samarbejde med analysehuset Caliber. I bunden ligger stort kommercielt selskab.

Paul Brüniche Olsen, administrerende direktør i Lærernes Pension | Foto: Lærernes Pension

Når danskerne skal bedømme deres tillid til en række danske pensionsselskaber, er det Lærernes Pension, som de har mest tillid til. Det viser den nye rapport "Finanstillid 2019", som er blevet til i et samarbejde mellem FinansWatch og analysehuset Caliber.

Rapporten undersøger tilliden til finansielle virksomheder inden for bank, forsikring, realkredit og altså også pensionsområdet.

På en skala fra 1-100 scorer Lærernes Pension 79,9, hvor 80-100 er udtryk for meget høj tillid. Til sammenligning endte Danske Bank i undersøgelsen med en score på 33,1 i den absolutte bund af alle selskaber. Inden for pensionsbranchen er det Danske Banks pensionsselskab Danica, der lander nederst med en score på 63,9.

Lærernes Pension – som er et relativt ungt pensionsselskab, der blev stiftet i 1993 – slår i pensionskategorien ATP og Industriens Pension, som lander som nummer to og tre på tillidsbarometret, der i alt tæller 12 pensionsselskaber.

Gennemsnittet for pensionsselskaberne ligger på 71, og overordnet viser undersøgelsen, at danskerne generelt har størst tillid til arbejdsmarkedspensionsselskaberne kontra de kommercielle selskaber.

Sammenholder man pensionsselskabernes gennemsnitlige tillidsscore med de øvrige brancher, har danskerne overordnet faktisk størst tillid til pensionsaktørerne. Til sammenligning ligger gennemsnittet for forsikringsselskaberne på 65, for realkreditselskaberne på 64, mens bankerne har en gennemsnitsscore på 61.

Tillid er afgørende

Hos Lærernes Pension er man ikke overraskende glade for resultatet.

"Vi har igennem mange år arbejdet målrettet på at skabe tillid og troværdighed blandt vores medlemmer, og det har resulteret i nogle stærke værdier, der er styrende for, hvordan vi møder vores medlemmer," siger adm. direktør Paul Brüniche-Olsen.

"Det gælder både i kommunikationen, rådgivningen og i dialogen med medlemmerne. Samtidig har vores medlemmer stadig deres opsparing i gennemsnitsrente, og det ved vi giver dem en stor tryghed. De kan se, at deres pensioner vokser år for år, og de behøver ikke bekymre sig om pludselige tab. Vi er også løbende i dialog med medlemmer om etikken i vores investeringer, så vi hele tiden er i sync med deres forventninger," lyder det videre.

Paul Brüniche-Olsen nævner samtidig, at tilfredsheden og tilliden hos medlemmer også er vigtig af en anden grund:

"Vores medlemmer har jo ikke mulighed for at flytte deres penge, hvis de er utilfredse med os, så derfor arbejder vi meget bevidst og målrettet på at have tilfredse medlemmer. Derfor er vi også rigtig glade for, at jeres undersøgelse viser, at vi er på rette spor."

Undersøgelsen er en del af rapporten "Finanstillid 2019", der tager temperaturen på befolkningens tillid til de største finansvirksomheder – både i Danmark og internationalt. Finanstillid 2019 udgives i et samarbejde mellem FinansWatch og Caliber.

Se preview af rapporten her: http://insight.finanswatch.dk/rapporter/2019/finanstillid/

"Finanstillid 2019" indgår i FinansWatchs videntilbud - FW Insight. Læs mere om FW Insight her:

http://insight.finanswatch.dk/faq/

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs