FinansWatch

Kritisk storaktionær har kigget Danske Bank-formand dybt i øjnene: Ryd op i det gamle skidt

FW PODCAST: MP Pensions adm. direktør, Jens Munch Holst, er ugens gæst i FinansWatch Podcast. Han fortæller om sit første møde med Danske Banks nye bestyrelsesformand, Karsten Dybvad, hvor der var tre ting på dagsordenen: Driv en sund bank, find en ny topchef og ryd op i det gamle skidt.

Jens Munch Holst, adm. direktør for MP Pension. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Jens Munch Holst brød igennem medielydmuren, da Danske Banks hvidvask-skandale kørte på de høje nagler i efteråret.

MP Pensions adm. direktør satte Danske Bank-aktierne i karantæne og stoppede yderligere opkøb, mens aktiekursen raslede ned. Men hvorfor egentlig?

Kollegerne i en række andre større pensionskasser købte op og bakkede dermed op om Danmarks vigtigste finansielle institution, i takt med at de udenlandske investorer mistede tilliden og forlod skuden.

Men selv når nationens finansielle sundhed er på spil, er der en etisk og moralsk grænse for Jens Munch Holst.

"Hvidvask har skadet Danmarks image. Danske Bank er også vores nationale stolthed – men hold da op en nedtur. Vi har været der før, og vi har ryddet op. Men den her gang er det hårdere. Etik og moral skal afspejle den verden, man er i, og det har ikke været tilfældet i Danske Bank," siger Jens Munch Holst i denne uges FinansWatch Podcast.

I sidste uge mødtes Jens Munch Holst med den nye bestyrelsesformand i Danske Bank, Karsten Dybvad, i hovedkvarteret på Holmens Kanal i København. MP Pension havde to overordnede budskaber med:

"Når vi kigger bestyrelsesformanden i øjnene, er der fokus på to ting: Driv en ordentlig forretning og få ryddet op i det gamle skidt," siger Jens Munch Holst i FW Podcast.

Karsten Dybvad og Jens Munch Holst talte ligeledes om arbejdet med at finde en ny og permanent topchef til Danske Bank. Og det haster sådan set ikke, mener Jens Munch Holst - hør forklaringen i ugens podcast.

Hør hele FinansWatch Podcast på iTunes eller Spotify. Husk at abonnere, så du ikke går glip af de næste afsnit i serien om den finansielle sektors vej ud tillidskrisen.

Har du kommentarer til ugens udsendelse, er vi også meget in teresserede i ris, ros og feedback.

God fornøjelse – og tak fordi du lytter med.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs