FinansWatch

Rekordmange danskere udskyder pensionen

I 2006 valgte godt 4.000 danskere at vente med at gå på folkepension. Nu har mere end 20.000 ældre udsat deres folkepension.

Foto: Leif Tuxen

Mens debatten kører på højtryk om nedslidte ældre og behovet for tidlig folkepension, stortrives andre ældre tilsyneladende med at arbejde, skriver Finans.

Stadig flere ældre siger nej tak til folkepension, selv om de har alderen til det. De vælger at fortsætte med at arbejde mod at få mere i folkepension, når de engang forlader arbejdsmarkedet.

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at 20.400 ældre i 2017 opsatte deres folkepension, som det hedder, når man venter med at hæve folkepension mod at få mere sidenhen.

Det er en femdobling i forhold til 2006, da 4.200 ældre havde opsat folkepension.

"Vi kan se, at stadig flere seniorer udskyder folkepensionsalderen, og det er vigtigt at fastholde den positive udvikling," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Finans.

Ordningen trådte i kraft i 2004, og siden er kravet, om hvor mange timer man skal arbejde for at kunne opsætte sin folkepension, sat ned ad to omgange.

Tallene er opgjort i helårspersoner. Målt i andelen af folkepensionister, som opsætter deres folkepension, er der også sket en stigning fra 0,5 pct. til 1,9 pct.

Siden 2014 har man skullet arbejde mindst 750 timer på et år for at optjene det ventetillæg, som gør, at man får en højere udbetaling, når man går på pension.

(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF FINANS)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs