FinansWatch

Tidligere LO-formand går imod S-model for nedslidtes pensionsalder

Med en ny rettighed til tidlig folkepension risikerer samfundet også at betale folk, der ikke er nedslidte, for at stoppe med at arbejde, lyder det fra Harald Børsting.

Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Adrian

Tidligere LO-formand Harald Børsting går ind i debatten om tidlig folkepension til nedslidte, skriver Finans.

Han advarer om, at en ny rettighed til alle med tilstrækkeligt mange år på arbejdsmarkedet risikerer at føre til, at samfundet betaler folk, der ikke har behovet, for at stoppe med at arbejde.

"Hvis man indfører en rettighed, vil der altid være en dødvægt i form af nogle, der kommer på ordningen uden at have brug for det," siger Harald Børsting, der var LO-formand fra 2007-2015.

Det er ifølge ham langt bedre at give nedslidte forbedrede muligheder for at kunne blive visiteret til tidlig tilbagetrækning.

Harald Børsting er formand for regeringens seniortænketank, men understreger, at han udtaler sig på egne vegne. Han får langt hen ad vejen opbakning fra HK-formand Kim Simonsen.

"Efterlønnen blev jo også brugt af nogle i 00’erne, som ikke havde behov for den," siger han til Finans.

Fagbevægelsens nye frontfigur, Lizette Risgaard, er derimod uenig.

"På det her punkt er jeg uenig med Harald. Det er afgørende, at der indføres en rettighedsbaseret tilbagetrækningsmulighed for de lønmodtagere, som er trådt tidligt ind på arbejdsmarkedet, har været der i mange år og nu er nedslidte og ikke kan mere," siger hun til Finans.

S-forslag om skat på banker kan skubbe regning over på boligejere 

Regeringens seniortænketank splittet om differentieret pensionsalder 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs