FinansWatch

Professor om udskældt tryghedsfond: "Det kan koste pensionskunderne flere år"

Formanden for Penge- og Pensionspanelet kalder det en håbløs konstruktion, som kan få store konsekvenser for kunderne, når det uvildige pensionsmæglerfirma Söderberg & Partners rådgiver om et investeringsprodukt, de selv ejer.

Foto: /ritzau/Jens Henrik Daugaard/arkiv

Det kan blive en dyr omgang for de danske lønmodtagere, som tilsammen har lagt 2,9 mia. kr. i Tryghed 75.

I sidste uge kunne Finans afsløre, hvordan uvildige pensionsmæglere fra Söderberg & Partners kan tjene ekstra på at få kunderne til at vælge Tryghed 75, som er ejet af pensionsmæglerfirmaet selv. Men for kunderne er investeringen så dårlig, at den svarer til, at man kommer omkring fire år senere på pension, vurderer professor Carsten Tanggaard fra Aarhus Universitet over for mediet:

"Det er jo frygteligt. Det kan koste pensionskunderne flere år ekstra på arbejdsmarkedet," siger Carsten Tanggaard til Finans med henvisning til en analyse, der viser, at kunden betaler 1,46 pct i omkostninger, mens Söderberg kun skal betale 0,4-0,45 pct.

Professoren, der er udpeget af erhvervsministeren som formand for Penge- og Pensionspanelet, kalder Söderbergs konstruktion for en håbløs sammenblanding af interesser og kritiserer i øvrigt de høje omkostninger for en investeringsstrategi, der ikke er dokumentation for virker. En pointe, som bliver underbygget af, at Tryghed 75 sidste år gav et negativt afkast.

Adm. direktør i Söderberg & Partners, Torben Spuur Jensen, afviser over for Finans at stille op til interview om omkostningerne. I en mail til mediet oplyser han, at de løbende omkostninger er fordelt mellem pensionsselskabet (0,4 pct.), Söderberg (0,4 pct.) og kapitalforvaltningsselskabet i Luxembourg (0,66 pct.).

Luxembourg-selskab skovler millioner ind til ejere af udskældt pensionsmægler

Kontrakter sår tvivl om pensionsrådgiveres uvildighed

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere