FinansWatch

Finansminister åbner for at sænke arbejdsudbuddet i nedslidningsaftale

Finansminister Kristian Jensen (V) kan godt forestille sig en politisk aftale på denne side af et valg, som forbedrer vilkårene for nedslidte til at forlade arbejdsmarkedet, selvom det isoleret set koster på arbejdsudbuddet.

Onsdag formiddag holdt Ældresagen politisk debat om pension. Yderst til højre står finansminister Kristian Jensen (V), der anerkender, at en politisk aftale om hurtigere tilbagetrækning for nedslidte kan sænke arbejdsudbuddet. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Når de politiske partier torsdag tropper op til forhandlinger om nedslidte danskere, kan det meget vel munde ud i en aftale, som sikrer færre hænder til de danske virksomheder.

Finansminister Kristian Jensen (V) er i hvert fald åben for at skrive under på en politisk aftale, selvom det sænker arbejdsudbuddet –  det stik modsatte af hvad VLAK-regeringen normalt ønsker.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs