FinansWatch

Finansminister kritiserer S for underfinansieret pensionsudspil

Socialdemokratiet ønsker at give danskere, der har været på arbejdsmarkedet i over 40 år, ret til at gå tidligere på pension. Men forslaget er underfinansieret, siger finansminister Kristian Jensen (V) til Børsen.

Finansminister Kristian Jensen (V) | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet mangler at gøre det klart, hvordan man vil finansiere sit udspil til tidlig pensionering for danskere, der har været på arbejdsmarkedet i over 40 år.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V) til Børsen på baggrund af beregninger foretaget af Finansministeriet.

"Hvis det er meningen, at pensionsalderen for faglærte og ufaglærte nu skal sænkes med tre år, så er forslaget underfinansieret. Det vil nemlig koste over 5 mia. kr. Og det er penge, Socialdemokratiet ikke har i sit forslag," siger finansminister Kristian Jensen til avisen.

Konkret vil Socialdemokratiet indføre danskere, der har været på arbejdsmarkedet i over 40 år, mulighed for at gå på pension tre år tidligere end deres normale pensionsalder. Forslaget er finansieret med 3 mia. kr., som partiet vil hente gennem en ny skat på bankdrift og via ekstra skat på aktie- og kapitalindkomst og ved at hæve arvebeskatningen, skriver Børsen.

Mere fra FinansWatch

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs