FinansWatch

Canadisk pensionskasse nægter sig skyldig i dansk udbyttesvindel

Den canadiske pensionskasse, som er sagsøgt i sag om svindel med refusion af udbytteskat, afviser at have gjort noget ulovligt. Alligevel forstår den, hvorfor refusionen af udbytteskatten er blevet nægtet af de danske myndigheder. 

Foto: Colourbox

Den canadiske pensionskasse Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP), som Skattestyrelsen har sagsøgt for 900 mio. kr. i sag om fusk med refusion af udbytteskat, mener ikke, at den har gjort noget forkert. Det skriver Børsen.

I en mail til avisen fastholder HOOPP, at den har ejet aktier i danske selskaber og krævet refusion for udbytteskat i overensstemmelse med dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Canada. Alligevel udtaler den:

"HOOPP har samarbejdet med Skat, og selvom HOOPP fastholder ikke at have gjort noget ulovligt, forstår vi hvorfor, at de danske skattemyndigheder har afvist HOOPP's ansøgning om refusion af udbytteskat og rejst bekymringer omkring de refusioner, der tidligere er udbetalt," skriver HOOPP til Børsen.

Børsen skriver, at de danske skattemyndigheder har afvist ansøgninger om refusion af i alt 1,3 mia. kr. til HOOPP og sagsøgt pensionskassen for at få tilbagebetalt 900 mio. kr., som er udbetalt fra 2011 til 2014.

Skattestyrelsen stævner udenlandsk pensionskasse for 900 millioner

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs