FinansWatch

Pensionsbranchen om regeringens modstridende pensionstiltag: "Det er absurd"

Mens den ene hånd dikterer, at kontanthjælpsmodtagere skal hæve fra pensionen før tid, tvinger aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti folk på overførselsindkomst til at spare op, påpeger Forsikring & Pension.

Jan V. Hansen, vicedirektør i Forsikring & Pension | Foto: PR

Det hænger ikke sammen, at regeringens og Dansk Folkepartis aftale om finansloven for 2019 lægger op til, at det skal være obligatorisk for personer på overførselsindkomster at opspare en lille del af deres indtægt. Sådan lyder meldingen fra pensionsselskabernes interesseorganisation, Forsikring & Pension. Det skriver Fagbladet 3F.

For i forvejen eksisterer en anden lov, der tvinger kontanthjælpsmodtagere, der har været på kontanthjælp i seks måneder og har 50.000 kr. på pensionskontoen, til at hæve og bruge deres pension før tid, hvis de vil være berettiget til ydelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs