FinansWatch

WWF-rapport: Danske pensionskasser lever ikke op til klimamål

Danske pensionskasserer er alt for eksponerede mod olie og kulkraft med deres investeringer i aktier og kreditobligationer, konkluderer Verdensnaturfonden i en ny rapport.

Foto: Martin Meissner/AP/POLFOTO

En ny undersøgelse foretaget af Verdensnaturfonden, WWF, konkluderer, at europæiske pensionskasser ikke gør nok for at støtte målet om at holde de globale temperaturstigninger under 2 grader celsius.

Det skriver Finans.

"Ingen af de 33 selskaber har aktie- og obligationsporteføljer, der vil flugte med Det Internationale Energiagentur, IEAs, scenarie for, hvor meget kul, olie og gas højest bør udgøre i 2023, hvis man vil holde klodens temperaturstigning solidt under 2 grader celsius, siger Hanne Jersild, seniorrådgiver på klima og energi, WWF, til mediet.

I undersøgelsen har man kigget på, hvor eksponerede pensionsselskaberne er mod fossile brændstoffer som olie og kul med deres investeringer i aktier og kreditobligationer. Og her ser det altså, ikke for godt ud, heller ikke for de danske aktører.

Hanne Jersild roser dog de danske selskabers åbenhed, og siger, at de overordnet set har styr på eksponeringen mod især kul i deres aktier. Men ikke alle ser ud til at have været opmærksomme på eksponeringen i kreditobligationer, ligesom der ikke er nok fokus på, hvordan eksponeringen vil udvikle sig over tid.

Ifølge Finans har flere af selskaberne allerede mindsket deres eksponering mod de fossile brændstoffer i kølvandet på rapporten, og Pensam har for eksempel gennemgået hele sin portefølje og sat yderligere seks kulkraftselskaber på eksklusionslisten.

PensionDanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen, mener ikke, at rapporten er retvisende. Han vurderer, at de danske milliardinvesteringer i unoterede vedvarende energiprojekter gør mere for miljøet end frasalg af børsnoterede aktier.

WWF erkender da også, at rapporten ikke giver det samlede billede, skriver Finans.

Dansk pensionskasse kåret til Europas bedste 

Undersøgelse: Pensionsselskaber forsømmer deres ansvar for grøn omstilling 

Pensiondanmark går ind i internationalt netværk for realisering af klimamål 

Global erklæring: Den grønne omstilling kræver privat kapital 

Torben Möger: Klimamål er et investeringskatalog, vi skal dykke ned i 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs