FinansWatch

Pensionister risikerer fald i udbetalingerne næste år

Pensionsselskabet PFA kontakter en række af selskabets pensionister, der har opsparinger i markedsrente. Udbetalingerne sænkes til næste år, skriver Finans.

Tusindvis af pensionister risikerer at få færre penge udbetalt næste år. Som det første pensionsselskab er PFA begyndt at kontakte pensionister med livslang opsparing i markedsrente, som vil falde 3-10 pct. Og det er næppe det eneste selskab, der går den vej, skriver Finans.

"Vi er begyndt med at kontakte de pensionister, hvis udbetalinger står til at falde med 1000 kr. eller mere, så de har mulighed for at tilrette deres budgetter og ikke får et chok 1. januar," fortæller forbrugerøkonom Carsten Holdum, PFA Pension, til Finans.

Andre selskaber, som mediet har været i kontakt med, siger, at de fortsat regner på tallene. Den uafhængige rådgivervirksomhed FPension mener dog, at pensionister med en opsparing i markedsrente generelt skal forberede sig på et dyk i udbetalingerne næste år.

Det skyldes bl.a., at pensionsselskaberne ser ud til at få et mindre afkast end ventet. Og samtidig har Finanstilsynet fastsat, at pensionsselskaberne skal regne med, at danskerne lever længere end før. Og det kan få udbetalingerne til at falde.

Pensionsselskaber vil sløjfe kundernes interne kontrolfunktion 

Forsikringer koster pensionskæmper milliarder 

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs