FinansWatch

Klumme: Ny politisk sæson skal geare Danmark til den nye tredje alder

Der skal skabes mere fleksibilitet for folk, der gerne vil arbejde på nedsat tid inden pensionisttilværelsen. Det skriver Allan Polack, topchef i PFA, i debatindlæg.

Allan Polack, topchef i PFA | Foto: PFA presse

Det nye folketingsår er i gang. PFA's topchef, Allan Polack, ser gerne, at politikerne bruger tid på at komme med konkrete initiativer, når det gælder den udfordring, at danskerne lever længere, og at der reelt er opstået en ny livsfase i form af "den 3. alder" eller seniortilværelsen.

"Spørgsmålet er, om samfundet og det politiske system så er gearet til den nye tredje alder. Svaret er både og. På den ene side har vi et af verdens bedste pensionssystemer og veludbyggede velfærdssamfund, der sikrer en økonomisk tryg tilværelse for langt de fleste. På den anden side er en række regler og den nødvendige fleksibilitet ikke fulgt med tiden," skriver Allan Polack.

Han påpeger, at PFA er særligt optaget af tre ting i det kommende folketingsår – læs om disse i klummen nedenfor:

Ny politisk sæson skal geare Danmark til den nye tredje alder

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs