FinansWatch

Undersøgelse: Pensionsselskaber forsømmer deres ansvar for grøn omstilling

En undersøgelse foretaget af organisationen Ansvarlig Fremtid viser, at danske pensionskasser ikke gør tilstrækkeligt for at skubbe den grønne omstilling på vej gennem f. eks. aktivt ejerskab.

Foto: PR Eno Energy

Generelt set gør danske pensionsselskaber ikke tilstrækkeligt for at påvirke de selskaber, de investerer i, til at tage ansvar for klimaet.

Det er ifølge Politiken konklusionen i en ny undersøgelse foretaget af græsrodsorganisationen Ansvarlig Fremtid.

Ansvarlig Fremtid, som i flere år har presset på for at flytte danske pensionspenge i en grøn retning, har vurderet selskaberne i branchen baseret på to kriterier.

Dels om de presser deres poteføljeselskaber, enten ved at holde møder eller ved at stemme for klimaforslag på generalforsamlingerne. Og dels om de har fastlagt klare mål for, hvornår de vil sælge ud, fordi selskaberne f.eks. er så uinteresserede i grøn omstilling, at det ikke giver mening at presse på.

Ifølge organisationen er MP Pension, PKA og ATP duksene på de to områder, mens AP Pension, teknikumingeniørernes ISP, Danica, Lægernes Pensionskasse og Sampension er helt i bund i undersøgelsen, blandt andet fordi de ikke har kriterier for frasalg.

I AP Pension er investeringsdirektør Ralf Magnussen "noget uforstående" over for konklusionerne i undersøgelsen.

"Vi sætter masser af penge i grøn energi, men vi er ikke enige i, at man bare skal frasælge. Vi har den holdning, at vi hellere vil bruge vores indflydelse til at gå i dialog med selskaber," siger han og påpeger, at man netop har investeret over 1 mia. kr. i vindmølleparker.

Greenpeace i heftig kritik af ATP for investeringer i "klimasyndere" 

Alternativet vil finansiere grøn omstilling med pensionsindbetalinger  

PKA-direktør presser virksomheder til grøn omstilling 

Pensionspenge bliver i stigende grad investeret i grøn energi  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs