FinansWatch

Finanssektorens vagthund holder et vågent øje med mæglerfinte

Finanstilsynet oplyser, at de har lagt mærke til sagen om landets næststørste pensionsmæglerselskab Söderberg & Partners, og at det vil ”være naturligt for Finanstilsynet at bede den omtalte pensionsmægler om en forklaring.”

En sag om pensionsmæglerselskabet Söderberg & Partners såkaldte mæglerfinte har også fundet vej til Finanstilsynet.

Det skriver Finans.

"Vi har tavshedspligt og kan ikke sagsbehandle i medierne, men vi læser jo også aviser. Og det er klart, at når der kommer en sag frem, som den I beskriver, vil det være naturligt for Finanstilsynet at bede den omtalte pensionsmægler om en forklaring," siger Ulla Brøns Petersen, der er chef for Kontor for Forbrugerspørgsmål og Finansielle Formidlere, til avisen og understreger, at hun ikke udtaler sig om en konkret sag.

Samtidig fortæller hun, at pensionsmæglere for at overholde reglerne kun må handle i kundens interesse.

Sagen med Söderberg & Partners handler om, at selskabet har en økonomisk interesse i at rådgive kunderne til at placere pengene i mæglerselskabets egen fond, Tryghed 75. Finans skulle være i besiddelse af dokumenter, der viser, at Söderbergs mæglere får en aflønning på 0,4 pct. af kundens pensionsopsparing, hvis vedkommende placerer sin pensionsopsparing i mæglerhusets egen fond Tryghed 75, men kun 0,15 pct., hvis kunden placerer sin pensionsformue i pensionsselskabets fonde.

Direktøren i Söderberg & Partners, Torben Jensen, fortæller til mediet, at han er helt tryg ved, at Finanstilsynet vil tage et ekstra kig på rådgivningen hos mæglerselskabet.

Pensionskunders opsparinger ryger automatisk i udskældt fond

Pensionsbranchen vil forbyde pensionsmæglers indtægtsfinte

Söderberg & Partners får kritik for dobbeltrolle

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs