FinansWatch

Pensionskunders opsparinger ryger automatisk i udskældt fond

Hvis den enkelte kunde ikke selv tager et aktivt valg om opsparingsprodukt, ryger opsparingen automatisk i Söderberg & Partners' udskældte fond, Tryghed 75, viser aftaledokument ifølge Finans.

Torben Jensen, adm. direktør i Söderberg & Partners

Pensionsmægleren Söderberg & Partners er de sidste dage blevet kritiseret for at spille en dobbeltrolle ved både at rådgive pensionskunder om opsparingsmuligheder og selv have en investeringsfond, Tryghed 75, på hylderne. Et aftaledokument, som Finans har fået hænderne i, viser, at kundernes opsparinger automatisk placeres i Tryghed 75, hvis ikke kunden selv træffer et andet valg. Det skriver Finans.

"Hvis det vitterlig er korrekt, så understøtter det, at det ikke nødvendigvis er kundens eget valg, men et valg som pensionsmægleren har truffet. Det virker finurligt, at pengene automatisk kan kanaliseres ned i det produkt, hvor interessekonflikten måske er størst," siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, partner hos den uafhængige investeringsrådgiver Dannebrog Invest, til Finans.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs