FinansWatch

Avis: Minister vil lukke ATP-sag om skattenedslag

Seks års kamp for en pensioneret arkitekt med ATP om at få udbetalt skattenedslag er formentlig slut, efter skatteminister Karsten Lauritzen har besluttet at finde en afslutning på sagen. Det skriver Finans.

Jens Dresling/ritzau/Arkiv
Skatteminister Karsten Lauritzen (V). Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Den pensionerede arkitekt Flemming Hansen har gennem seks år haft tovtrækkeri med ATP om at få udbetalt et skattenedslag på 80.000 kr. som han har haft ret til.

Sagen har trukket ud på grund af især uenighed om et brev, som ATP mener, at Flemming Hansen har svaret for sent på, men som Flemming Hansen aldrig har modtaget, skriver Finans.

Men tovtrækkeriet ser nu ud til at få en ende. Flemming Hansen og hans bror Gunnar Vinge-Hansen, der er jurist, har holdt møde med skatteminister Karsten Lauritzen (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), og det har fået positivt udfald.

"Vi har politisk besluttet at finde en afslutning på sagen. Ved næste folketingssamling fremsætter jeg et lovforslag, hvor man genåbner for, at dem der ikke har fået gavn af nedslagsordningen på grund af fejl, de ikke selv er skyld, kan søge om genoptagelse," siger skatteminister Karsten Lauritzen til Finans.

Sagen vil gøre det muligt for folk, der har haft ret til skattenedslaget, men ikke fået det, om at klage og få genoptaget sagen.

"Det er et klart politisk signal om, at det vi vedtager og de intentioner, vi har, ikke må dø i bureaukratiet. Det kommer ikke til at ske. Den her sag er desværre et godt eksempel på, at bureaukratiet kan slå ihjel, havde det ikke været for nogle relativt vedholdende mennesker," siger Troels Lund Poulsen til Finans.

Danske pensionskasser modtager global hæder

Derfor ændrer ATP markant i sin organisation

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere