FinansWatch

Unge har ikke styr på forsikringen

Få unge ved, hvordan de er dækket økonomisk, hvis ulykken rammer, og de mister evnen til at arbejde, viser ny undersøgelse. Meget bekymrende, mener eksperter.

/ritzau/Benjamin Kürstein

De færreste har styr på, hvordan de er dækket økonomisk, hvis de bliver ramt af længerevarende sygdom. Det viser en ny undersøgelse lavet af Epinion for PFA Pension, skriver Berlingske Business. 55 pct. af de 25-44-årige ved ikke, hvordan de er dækket ved tab af erhvervsevne.

Og det er meget bekymrende, mener uafhængige pensionseksperter, der peger på, at netop en høj dækning for yngre er vigtig.

"For yngre personer er det voldsomt interessant at have en god forsikringsdækning, da det mest dyrebare er evnen til at tjene penge. Mister du den, er der ikke en forsikring, som træder i stedet for lønnen, så er du ilde stedt. Det kan rive tæppet væk under hele familiens økonomi," siger Marianne Thørs, direktør og privatøkonomisk rådgiver i det uvildige finansielle rådgivningsfirma Confida, til avisen.

Ifølge hende ved stort set ingen af hendes kunder, hvordan de er dækket.

Pensionen slår ikke til – mange må arbejde fire år længere

Massive forskelle i pensionskassers omkostninger: Duksen er seks gange mere effektiv end klassens sorteper

Forsiden lige nu

Hvidvask-samråd bød på nye oplysninger – og nye spørgsmål

Efter at nye oplysninger kæder Danske Banks estiske filial sammen med en sag om nordkoreansk våbensmugling, opfordrer erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) Finanstilsynet til at genåbne hvidvasksagen. Samtidig vil SF's erhvervsordfører stille nye spørgsmål på nyt samråd efter sommerferien.

Advokat om PSD2: Det vil være et "moving target" i mange år

Betalingstjenstedirektivet PSD2 er et "moving target," hvor de nærmere regulatoriske detaljer vil fortsætte med at rykke sig i de kommende år. Det er en ny udtalelse fra generaladvokat ved EU-Domstolen et eksempel på, skriver advokat Annette Printz Nielsen i en ny klumme.

Jyske Bank fjerner næsten alle bankboliglån fra hylderne

Jyske Bank fjerner alle bankboliglån fra hylderne med undtagelse af to. Det betyder samtidig, at banken skuer ned for brugen af den fælles funding, der har mødt kritik fra Finanstilsynet. Noget af den frygt, som tilsynet har haft, fordamper simpelthen af sig selv, siger Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere