FinansWatch

Analysehus ser stor spredning i pensionskassers afkast i år

Ifølge analysehuset Morningstar har der blandt pensionskasser været stor spredning mellem top og bund målt på afkast i år, skriver Berlingske Business. Mens SEB og AP Pension ligger godt, har Skandia været udfordret af svingende dollarkurs.

Foto: /ritzau/Lærke Posselt

Til og med november måned har forskellen på top og bund blandt pensionsselskaberne målt på afkast i år været på hele 36.000 kr. pr. opsparet million.

Det viser en opgørelse af åres afkast fra analysehuset Morningstar, som Berlingske Business omtaler lørdag. Overordnet lyder det, at de danske pensionsopsparinger har haft et godt år, og her fremgår det, at Morningstars analyse også omfatter afkast over tre, fem og ti år. Afkastene er målt på pensionstypen livscyklus.

"SEB har gjort det godt over hele linjen, og AP Pension ligger også godt til på profilerne med mange år til pensionering. Det er en del af kundernes lod, når de vælger selskaber, at de samtidig out­scourcer investerings­be­slutningerne. Det er forskellige selskaber, som investerer forskelligt, og det giver forskellige afkast," siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker i Morningstar, om resultaterne for 2017 ifølge Berlingske Business.

Mens SEB og AP Pension fremhæves som selskaber, der har leveret gode afkast, lander Skandias produkter i bund. Selskabet har i 2017 været udfordret af en faldende dollarkurs i andet kvartal, skriver avisen.

Nordea Liv fastholder kontorente

Formand genvalgt i MP Pension

Per Klitgård: Fordel at jeg kender SEB indefra 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs