FinansWatch

Medie: Velliv dumpede pris i jagten på storkunde

Da Velliv vandt virksomhedskunden KMD fra Sampension, skete det bl.a. på baggrund af investeringsomkostninger, der var sat ned til under halvdelen af, hvad pensionsselskabet normalt tager.

Steen Michael Erichsen, adm. direktør i Velliv | Foto: Lars Krabbe/ERH

I jagten på at få KMD ind i folden satte Velliv de årlige investeringsomkostninger ned på henholdsvis 0,19, 0,31 og 0,41 pct. for lav, mellem og høj risiko, hvilket er under halvdelen af, hvad Velliv på Fakta om Pension står opgivet til at kræve. Det skriver Insidebusiness på bagrund af udbudsmaterialet, som mediet har haft indsigt i.

Oveni hatten er administrationsomkostningerne prissat til 0 kr., hvilket altså også var med til at vinde kunden fra Sampension, der til gengæld havde lavere priser tab af erhvervsevne-forsikringerne, der er en del af det udskældte og hos mange underskudsgivende område SUL.

"Det her viser, at Velliv står forbløffende stærkt i konkurrencesituationen, idet de fleste af konkurrenterne såsom PFA, AP Pension og Danica har sat investeringsomkostningerne op, fordi man er presset på store tab på syge- og ulykkesforretningen (SUL). Men nu trumfer Velliv altså alt og alle på investeringsomkostningerne," siger Gert A. Nielsen fra Bedstpension til Insidebusiness.

Hverken Velliv eller Aon, der stod for udbuddet, har ønsket at kommentere oplysinngerne over for Insidebusiness.

Sampension mister stor kunde

Ny mæglerchef: SUL-knude kan løses med strammere krav til udbetaling 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs