FinansWatch

Sampension hæver risikoen for ældre vovehalse

De ældste og mest risikovillige Sampension-kunder får nu flere aktier i investeringsporteføljen. Det sker på opfordring fra især de velhavende kunder.

Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension | Foto: Sampension/PR

De af Sampensions kunder, der har valgt at få investeret pensionsopsparingen med høj risiko, får nu bevaret mere af risikotagningen end hidtil, efter de er fyldt 50. Det sker konkret ved, at Sampension hæver aktieandelen fra 30 til 45 pct. for de ældste kunder på bekostning af især stats- og realkreditobligationer. Det skriver Insidebusiness.

Dermed sker aftrapningen af risiko i livscyklusproduktet en smule mindre drastisk, hvilket især formuende ældre kunder har efterspurgt, fortæller investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen til mediet.

"De, der vælger aktivt at gå op i høj risiko, har en efterspørgsel efter mere risiko. Det er måske, fordi det typisk er personer med opsparing andre steder, og derfor fokuserer de ikke lige så isoleret på udbetalingssikkerhed," siger han.

Sampension er, som FinansWatch tidligere har skrevet, kommet bedst ud af pensionsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsens afkastopgørelse for 2021. Her er sammenligninen dog foretaget for pensionsprodukter med moderat risiko.

Bedste pensionsselskab leverede næsten dobbelt så højt afkast som nummer sjok i 2021 

Sampension når rekordafkast 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs