FinansWatch

Seks ud af ti danskere har ikke styr på forsikringerne i pensionsordningen

Halvdelen af de adspurgte danskere, der havde undersøgt deres forsikringsdækninger i pensionsordningen, viste sig at være dobbeltdækket.

Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder og kundeservice i Pensiondanmark | Foto: PR/Pensiondanmark

Et flertal af danskerne har ikke styr på, om dækning ved kritisk sygdom, dødsfald og behandling er en del af deres pensionsordning.

I en rundspørge blandt 1077 danskere med pensionsordning, som Epinion har foretaget for Pensiondanmark, svarer 60 pct., at de enten er i tvivl om eller slet ikke har kendskab til forsikringerne i deres pensionsordning.

"Vi opfordrer alle til nøgternt at gøre op, hvor meget de efterladte og pårørende bør begunstiges, og hvor meget man som privatperson gerne selv vil have at leve for, når man engang bliver pensionist. Og hvis man er i tvivl, er vi klar til at rådgive," udtaler Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder og kundeservice i Pensiondanmark, på pensionsselskabets hjemmeside.

55 pct. af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de ikke har undersøgt deres forsikringsdækninger i pensionsordningen inden for det seneste år. For halvdelen af de ca. 45 pct., der har undersøgt, om de var forsikret for eksempel dødsfald hos både forsikringsselskab og via pensionsordningen, viste det sig at være tilfældet.

"Pensiondanmark har som medlemsejet arbejdsmarkedspensionsselskab ingen interesse i, at medlemmerne har unødige omkostninger til administration eller irrelevant dobbeltdækning, som koster dem penge, der i stedet kunne være sparet op til pension. Derfor har det også været vigtigt for os at gøre det nemt og smidigt for medlemmerne at justere deres forsikringer til den rette dækning via selvbetjening på app og hjemmeside," udtaler Flemming Tovdal Schmidt.

Corona-efterslæb i sundhedsvæsenet giver udfordringer i pensionssystemet 

Danica opfordrer kunder til at skrue ned for forsikringsdel og op for opsparing 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs