FinansWatch

Pensam: Afledte effekter af øremærket barsel til fædre kan styrke kvinders pensionsopsparing

FH og DA's aftale om ligelig fordeling af barselsorloven får rosende ord med på vejen fra Pensam, som har en stor andel af kvindelige medlemmer. Det handler mere om afledte effekter end om større pensionsbidrag i kroner og ører.

Aftalen mellem FH og DA lægger op til en ligelig fordeling af orloven mellem mødre og fædre, og 11 uger øremærkes fædre. | Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er god ide at øremærke en del af barselsorloven til småbørns fædre. Sådan lyder reaktionen fra Pensam, efter lønmodtagere og arbejdsgivere i skikkelse af henholdsvis Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mandag præsenterede en fælles aftale.

Hvis aftalen føres ud i livet, vil den betyde, at 11 af barselsugerne bliver forbeholdt fædre. Hvis en far ikke ønsker at afholde de 11 ugers barsel, så falder de ganske enkelt ud af forældreparrets samlede barselsligning. På samme måde øremærkes 11 uger til mødre, og derudover får både mor og far 13 ugers barsel, som de frit kan overføre til den anden forælder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs