FinansWatch

Pensam

Finanstilsynet langer påbud efter Pensam

Pensam skal have bedre styr på dokumentationen, risikovurderingen og værdiansættelsen af sine investeringer i private equity. Det konstaterer Finanstilsynet, som har givet pensionsselskabet fire påbud, der skal bringes i orden.

Debat: Regningen for nedslidte borgere bør løftes i fællesskab

Pensams medlemmer bliver i højere grad nedslidte end andre faggrupper, og det kalder på en solidarisk løsning at samle regningen op for førtids- og seniorpensione, skriver Torsten Fels, adm. direktør for Pensam, i et debatindlæg som optakt til Pensionskommissionens konklusioner i maj.

Pensam retter skytset mod Amazons skattebetalinger

Sammen med bl.a. Nordea og Akademikerpension og en meget stor international gruppe af investorer håber Pensam på en kommende generalforsamling i Amazon at få flertal til et forslag om en mere åben skattepolitik i onlinekæmpen.

Sådan har pensionsbranchen regnet sig frem til 248 grønne milliarder

Som FinansWatch for nylig har afdækket, står pensionsbranchen splittet i spørgsmålet om, hvordan grønne investeringer skal gøres op. Her gennemgår vi nogle af de opgørelser, der ligger til grund for de 248 mia. kr., som branchen har meldt ind til regeringens klimapartnerskaber som grønne investeringer.

Lukrativt aktieår giver Pensam afkast en tand under gennemsnittet

I et 2021, hvor aktierne er buldret derudaf, kunne Pensam leverer tocifret afkast, der dog ikke kan følge med markedets højeste. Adm. direktør Torsten Fels hæfter sig ved, at porteføljen har vist sin robusthed over længere sigt, hvor man ligger i toppen af sammenligningerne.

Lav risikoappetit snyder kvinder for milliarder

Kvinder investerer oftere med en lavere risiko end mænd, når det gælder deres pensionsopsparing. Men den forsigtige tilgang koster, viser en analyse som pensionsselskabet Velliv har lavet.

Pensam-boss' bankfortid fostrede idéen om fælles it-system i pensionsbranchen

PENSIONERNES KERNESKIFT: Med inspiration fra bankernes datacentraler satte Pensams ledelse sig for en håndfuld år siden for, at man ville få skabt en fælles løsning for pensionsselskabernes kernesystemer. Konsolidering i it-branchen gjorde muligt for Edlund at levere en væg-til-væg løsning, og trods en årelang forsinkelse holder Pensam-direktør Torsten Fels fast i, at det har været en god forreting for pensionskassen.

1 - 25 af 72

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs