FinansWatch

Pensionsdirektør foretrækker incitamenter i finansskat i stedet for at pege fingre

I stedet for at finansieringen af tidlig tilbagetrækning bliver et spil om, hvem der skal betale regningen, ønsker PFA-boss Allan Polack, at man får indarbejdet adfærdsregulering i en eventuel finansskat. Han afviser samtidig at have peget fingre af bankerne.

Allan Polack, adm. direktør i PFA og næstformand i Forsikring & Pension | Foto: PR/PFA

Når det diskuteres, hvordan man finansierer, at nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, bør diskussionen snarere gå på, hvordan man kan gøre det klogt, frem for hvem der skal betale.

Sådan lyder opsangen fra Allan Polack, adm. direktør i PFA, efter at han onsdag sammen med resten af formandsskabet i Forsikring & Pension havde en klumme i Jyllands-Posten, hvor der blev advaret mod at ramme pensions- og forsikringskunderne ved at pålægge denne del af sektoren en ekstra skat. Det, der i folkemunde – og af de fleste politikere – er blevet kaldt en bankskat, men som kan gå hen og vise sig at være en finansskat til hele sektoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs