FinansWatch

Professionelle investorer missede aktieoptur

Aktiemarkedet tog et dyk i midten af februar og en måned frem som følge af coronapandemien, og så kom opturen.

Foto: PFA

De seneste måneders opsving på aktiemarkedet er kommet bag på en række professionelle investorer og pensionsselskaber, der derfor nu er gået glip af potentielle afkast.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

En undersøgelse foretaget af Bank of America hos formueforvaltere viser, at forvalterne har haft en rekordhøj kontantbeholdning, mens aktiemarkedet har oplevet en optur.

Aktiemarkedet tog et dyk i midten af februar og en måned frem som følge af coronapandemien. Mange steder faldt det med 30 pct., men efterfølgende gik det igen opad. Flere indeks er nu på samme niveau eller højere end før coronakrisen, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

I april og maj havde formueforvaltere rekordhøje kontantinvesteringer for omkring 6 pct. af porteføljen ifølge Bank of Americas undersøgelse. Det tal er ikke set siden finanskrisen.

"Man skal være vaks, når de store bevægelser kommer. Den store bølge fangede vi ikke helt godt nok, og det er jeg da ærgerlig over," siger Kasper Lorenzen, der er koncerninvesteringsdirektør i pensionsselskabet PFA Pension, til Jyllands-Posten Erhverv.

Selskabet vurderede under nedlukningen af samfundene, at der var for mange usikkerheder. PFA Pension holder dog fortsat fast i den langsigtede strategi, siger han.

Det kundeejede pensionsselskab AP Pension fortæller også, at selskabet blev overraskede over omfanget af coronakrisen, men at det siden har forsøgt at komme ind på markedet ved at købe kreditobligationer, og at selskabet er bedre forberedt, hvis coronakrisen blusser op igen.

Pensionskasser er lorne ved medinvestor i podcastportal

Pensionsselskaber får kritik for ubehagelig overvågning af kunder

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere