FinansWatch

PFA

PFA udnævnt til spydspids i sag mod Facebook

Sammen med den amerikanske delstat Ohio er landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, blevet udpeget til at føre en retssag mod tech-giganten Meta, der ejer det sociale medie Facebook.

Interview: PFA afviser fejl i klimaprodukt

Professor og NGO vurderer, at PFA formodentlig har klassificeret sit klimaflagskib forkert med den konsekvens, at det slipper for blandt andet skrappe krav til investeringerne. FinansWatch har sat PFA stævne for at få svar på, hvordan PFA Klima Plus overholder loven.

PFA risikerer skrap regulering af milliardstort klimaprodukt

Ved at klassificere produktet Klima Plus som kun delvist bæredygtigt, slipper PFA for at følge EU’s skrappeste krav til investeringernes bæredygtighed. Men produktet er formodentlig klassificeret forkert, vurderer NGO og juraprofessor. Det kan i yderste konsekvens betyde, at porteføljen på 10 mia. kr. skal lægges om. (Opdateret)

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Danica og PFA kritiseres for Total-ejerskab

De danske pensionsselskabers ambitioner om aktivt ejerskab støder på grund i oliekæmpen Total, hvor investorerne ikke får lov at stille forslag om selskabets kortsigtede klimamål på generalforsamlingen. Investorerne bør lægge et større pres, mener kritikere.

PFA giver mulighed for hjemmearbejde to dage om ugen

Pensionsselskabet PFA giver nu medarbejderne mulighed for hjemmearbejde to dage ugentligt. Beslutningen er truffet på baggrund af interne undersøgelser, der viser, at hjemmearbejde er blevet mere populært, efter erfaringerne fra pandemien.

Nu begynder endnu en bestikkelsessag om PFA-byggeri

Københavns Byret tager nu hul på sag om såkaldt returkommission i forbindelse med et PFA-byggeri på Redmolen i Nordhavn. Tidligere direktør tilstod forrige år i samme sag og fik 15 måneders fængsel.

PFA vil bygge pensionssektorens svar på Netflix

Landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, har siden 2016 arbejdet på at bygge en digital rådgivning med hjælp fra kunstig intelligens, der lever op til Finanstilsynets rådgivningskrav. Formålet er blandt andet at gøre pension nærværende og vedkommende.

PFA investerer i parisisk seniorboligprojekt

Den danske pensionsinvestor PFA har i samarbejde med en lokal kapitalforvalter foretaget endnu et internationalt opkøb i form af et seniorboligprojekt med 85 lejligheder i en forstad til Paris.

PFA: Ældre lønmodtagere vil have fleksibilitet

Med store pensionsformuer kan en meget stor gruppe lønmodtagere over 55 år trække sig fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen. Gruppen vil have fleksibilitet på arbejdsmarkedet, som også børnefamilierne vil have det.

1 - 25 af 338

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs