Flere danske pensionskasser står til tab på bankkollaps

Danica Pension er det danske pensionsselskab, der har den største investering i den krakkede amerikanske bank Silicon Valley Bank.
Danica Pension er det pensionsselskab, der har størst beholdning af aktier i den krakkede amerikanske bank, Silicon Valley Bank (SVB). | Foto: Mogens Flindt
Danica Pension er det pensionsselskab, der har størst beholdning af aktier i den krakkede amerikanske bank, Silicon Valley Bank (SVB). | Foto: Mogens Flindt
AF MARKETWIRE

Flere danske pensionsselskaber havde investeret mindre beløb i Silicon Valley Bank (SVB), skriver Finans, som har gennemgået beholdningslisterne i landets største pensionskasser.

Det største tab herhjemme findes i Danica Pension, som ifølge den seneste beholdningsliste havde en investering i SVB med en markedsværdi på 129 mio. kr. Investeringen er foretaget igennem en ekstern forvalter, oplyser Danica Pension ifølge mediet.

Investeringen svarer dog til en promille af de pensionsselskabets samlede aktieinvesteringer, noteres det også.

Sampension havde ved udgangen af september endvidere en investering i SVB på godt 12 mio. kr., mens Velliv ved udgangen af 2022 havde en investering på 10,6 mio. kr. Akademikerpension oplyser desuden, at det i fredags havde en investering i banken på 10 mio. kr.

Pensam, PFA og AP Pension havde ved årsskiftet desuden investeringer på henholdsvis 4,9 mio. kr., 4 mio. kr. og 3,5 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Petter Blondeau er adm. direktør i Fynske Bank. Han overlader til foråret tøjlerne til Henning Dam. | Foto: Fynske Bank/pr

Fynske Bank fordobler resultat

For abonnenter