FinansWatch

Danica: Mere end hver anden vil tjene penge på livrenten

Starter man udbetalingen af livrente som 65-årig vil mere end hver anden få økonomisk fordel af produktet, viser en ny analyse fra Danica Pension.

En ny analyse fra Danica Pension viser, at mere end hver anden dansker vil få økonomisk fordel af at tegne livrente. | Foto: Mogens Flindt

Vi lever længere, og derfor bliver livrenteprodukter stadig mere attraktive for danskerne. Det skriver Danica i en pressemeddelelse på baggrund af en ny analyse af de økonomiske fordele ved livrente.

Ifølge beregningen vil en 65-årig have tjent livrenten ind i en alder af 84 år - en alder som mere end halvdelen af danskerne kan forvente at passere.

Andelen af 65-årige mænd, der i dag kan forvente at blive 84 år, er således cirka 60 pct, og for kvinder er den ca. 70 pct.

Venter man, til man fylder 75 år med at begynde udbetalingen af livrenten, er det stadig 57 pct. af kvinderne, der når at få økonomisk gavn af livrente, mens det dog for mænd blot er 46 pct. - altså mindre end halvdelen.

Fjerner økonomisk usikkerhed

Ifølge Danica Pensions seniorøkonom Britt Ambjørn Christiansen er det dog trygheden, der er vigtigst.

”Den væsentligste fordel ved livrenten er, at du får udbetalinger fra den, så længe du lever. Det betyder, at du ved, at så længe du er i live, vil du få mere eller mindre det samme udbetalt fra en livrente. Således fjernes den økonomiske usikkerhed, der er forbundet med levetiden, som jo er ukendt for os alle,” siger Britt Ambjørn Christiansen, der er kvinden bag en ny analyse om livrenten, og fortsætter:

”Hvis man stræber efter jævnt forbrug gennem hele livet, giver livrenten en stabilitet, tryghed og forudsigelighed, som du ikke finder i andre produkter. Her kan du forvente at få nogenlunde det samme udbetalt – afhængig af afkast de enkelte år – uanset, hvor længe du lever.”

Kun få PFA-kunder forlænger udbetalingsperioden på ratepensionen

Livsvarige pensioner er mest brugt af offentlige ansatte 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs