Beskæftigelsesminister afviser forslag om ATP-udvalg

Kritikere af pensionspengekassen ATP kan godt skyde en hvid pind efter at få nedsat et udvalg, der kigger ATP efter i sømmene, lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) afviser at nedsætte udvalg, der skal kigge ATP efter i sømmene. | Foto: Anthon Unger
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) afviser at nedsætte udvalg, der skal kigge ATP efter i sømmene. | Foto: Anthon Unger

Nedsæt et udvalg med kompetente mennesker, der kan gentænke pensionspengetanken ATP. Og lad gerne arbejdet gå lidt tjept, så vi undgår samme udhulning af ATP-formuen, som vi så i 2022, hvor den samlet set skrumpede med knap 270 mia. kr. 

Sådan lød opfordringen fra professor i finansiering ved CBS, Jesper Rangvid, tidligere på ugen. En ide han tidligere har luftet over for FinansWatch, men som er blevet endnu mere aktuel, efter at Dansk Folkeparti har lanceret et forslag om at sætte indbetalingerne til og opsparingerne hos ATP fri.

Men beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er ikke tilhænger af hverken den ene eller anden ide, fremgår det af et skriftligt svar til FinansWatch.

”ATP-pensionen er et økonomisk sikkerhedsnet for pensionisterne. Det gælder særligt for de ca. 40 pct. af pensionisterne, der kun har ATP-pensionen og folkepensionen som indtægtsgrundlag. Jeg synes grundlæggende, det er godt, at vi med vores pensionssystem sikrer de pensionister, der har mindst, og det synes jeg ikke, man skal pille ved”, skriver Ane Halsboe-Jørgensen i en mail.

ATP har sin egen lovgivning og hører under Beskæftigelsesministeriet. Og det skal et udvalg ikke komme med forslag til, hvordan man kan ændre på, lyder det fra ministeren.

”ATP-pensionen har derfor en vigtig rolle som en garanteret pension. Det er selvfølgelig også vigtigt, at man – hvis man kan – selv sparer op til alderdommen, og det gør de fleste heldigvis også gennem deres arbejdsmarkedspension eller egne pensioner. Jeg har derfor heller ikke planer om at nedsætte et udvalg, der skal kigge på fremtiden for ATP,” skriver Ane Halsboe-Jørgensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også