FinansWatch

ATP-topchef: Nedtur på finansmarkederne understreger behov for garanterede produkter

Pensionister i pengenød: Med flere pensionsmidler i ordninger, hvor den enkelte selv bærer risikoen for negative afkast, bliver det mere tydeligt, at andre ordninger – såsom ATP-udbetalingerne – er garanterede, mener tiltrædende topchef. Han understreger, at markedsrenteprodukterne i hans øjne er et godt element i det samlede pensionsmiks.

Martin Præstegaard har været viceadm. direktør i ATP siden september 2019 og blev i april udpeget som ny adm. direktør som afløser for Bo Foged. Martin Præstegaard tiltræder posten fredag. | Foto: PR

2022 er begyndt med modvind på finansmarkederne. Det skaber en risiko for, at pensionister med et markedsrenteprodukt, hvor den enkelte kunde selv bærer risikoen for negative afkast, næste år får lavere udbetalinger fra pensionen, som FinansWatch har beskrevet i en række artikler.

Risiko for nedgang er der også for de investeringer, som ATP foretager på vegne af sine 5,4 mio. medlemmer. Men udbetalingerne ligger fast. Dem har ATP nemlig garanteret på et fastsat niveau.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs