FinansWatch

Minister vil tage omkostninger til investeringer op med ATP's ledelse

Investeringsomkostningerne per medlem steg markant hos ATP i årets første halvår, og det vil beskæftigelsesministeren drøfte med ATP's ledelse.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). | Foto: Thomas Borberg

Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er ATP lykkedes godt med sine investeringer i løbet af 2021, men ministeren vil sætte fokus på de omkostninger, som ATP må hoste op med i performance fees til kapitalfonde. Det oplyser ministeren til Insidebusiness.

"Jeg vil på mit næste møde med ATP’s ledelse drøfte, hvordan ATP løbende sikrer sig, at afkast og omkostninger går hånd i hånd til glæde for alle, der indbetaler til ATP," lyder det fra Peter Hummelgaard over for erhvervsmediet.

Det var netop Insidebusiness, der tidligere på måneden beskrev ATP's investeringsomkostninger. I første halvår 2019 beløb de sig til 262 kr. per medlem for derefter at falde til 144 kr. per medlem i første halvdel af 2020. I første halvår 2021 blev investeringsomkostningerne næsten femdoblet til 698 kr. per medlem.

"Det er en markant stigning i forhold til samme periode sidste år, som kan tilskrives meget høje afkast på de investeringer, hvor der også er relativt høje performance fees," skrev ATP i sit regnskab for årets første halvår.

ATP forklarede over for Insidebusiness, at de eksterne forvaltere og fonde, som bl.a. bliver honoreret på baggrund af, hvilket afkast de skaber, ifølge pensionsselskabet har leveret et godt afkast også målt efter omkostninger.

ATP høster på kapitalrejsninger under coronakrisen

ATP-direktør slår koldt vandt i blodet i nyt investeringsben 

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs