FinansWatch

AP Pensions landbrugsselskab har udfordret banker

Bankerne har ikke altid været lige begejstret, når AP Pension har meldt sig som køber af en landbrugsbedrift, fortæller Poul Fritzner, bestyrelsesformand i Dansk Farmland, der er AP's landbrugsselskab. "Konkurrence er sundt," siger han.  

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AP Pensions investeringsselskab i landbruget, der til dato har opkøbt 12 landbrugsbedrifter og indsat forpagtere, har i flere tilfælde oplevet, at en bank pludselig forbedrer vilkårene for en landmand, når selskabet viser interesse for at overtage det pågældende landbrug. Det er typisk sket ved at omlægge en større del af bankgælden til realkreditlån.

"Vi har gennem årene haft rigtig mange møder med banker om mange handler, hvor vi grundlæggende har været enige med banken om at overtage en bedrift. Men i mange tilfælde har det resulteret i, at banken i sidste ende valgte selv at nedsætte renten for den pågældende landmand," fortæller Poul Fritzner, bestyrelsesformand i Dansk Farmland A/S, der er AP Pensions landbrugsselskab og som hidtil har investeret over 600 mio. kr. i dansk landbrug:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs