FinansWatch

Pension

Skandia udskyder 2018-mål

Pensionsselskabet kan alligevel ikke indfri målet om at nå 50 mia. kr. under forvaltning i 2018, fortæller topchef.

Nordea Liv om manglende oplysninger til kunder: Vi vidste ikke, det var ulovligt

Danmarks tredjestørste kommercielle pensionsselskab, Nordea Liv & Pension, vidste ikke, at det var lovpligtigt at oplyse kunderne om honorering af mæglere, forklarer selskabet i et interview med FinansWatch. Her sætter Nordea Liv for første gang tal på, hvor mange kunder der har manglet oplysningerne i deres depotoversigt.

Unge har ikke styr på forsikringen

Få unge ved, hvordan de er dækket økonomisk, hvis ulykken rammer, og de mister evnen til at arbejde, viser ny undersøgelse. Meget bekymrende, mener eksperter.

Pensionsrådgiver: Klarere historie vil styrke Nordea Liv

Når kunderne kommer op og ejer 100 pct. af Nordea Liv, vil selskabet have en meget nemmere historie at fortælle. Det vil styrke selskabet på det konkurrenceprægede pensionsmarked, lyder det fra Jørgen Svendsen fra rådgivningsvirksomheden AFPR.

Derfor sælger Nordea sit pensionsselskab

Nordea vurderer, at kunderne er bedre ejere af Nordea Liv end banken selv, hvorfor man sælger pensionsselskabet. Det forklarer Gustaf Unger, adm. direktør i Nordea Life Holding, i et interview med FinansWatch.

Nordea bliver købt ud af eget pensionsselskab

Foreningen Norliv køber 45 pct. af aktiekapitalen i Nordea Liv & Pension for et milliardbeløb. Nordea vil i løbet af en kortere årrække blive købt helt ud af selskabet. (Opdateret)

Tocifret millionprojekt skal pudse pensionsselskabernes krystalkugle

Konsulentfirmaet Edlund, Københavns Universitet og IT-Universitetet vil udvikle et nyt værktøj, så pensionsbranchen i højere grad kan forudse, hvordan økonomiske stød vil påvirke forretningerne. Innovationsfonden, der støtter projektet, efterlyser flere af den type ansøgninger fra finanssektoren.

ATP sætter ind mod skattespekulanter

Fra nytår skal det være slut for ATP's samarbejdspartnere at udføre aggressiv skatteplanlægning. Ifølge Christian Hyldahl, direktør i ATP, har der i pensionskassen været brug for at være skarpere på området.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere