FinansWatch

Pension

F&P kritiserer EU-kommissionen for at skjule stramning i nyt forslag

Europa-Kommissionen skjuler en stramning af kapitalkravene for pensionsselskaberne i sit forslag til en opdatering af Solvens II, lyder kritikken fra Forsikring & Pension. Her advarer man om, at forslaget vil være en spændetrøje for bæredytige investeringer og føre til lavere penionsafkast.

EU-Kommissionens digitale fokus glæder Forsikring & Pension

Der var ikke mange ord til den finansielle sektor, da EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, tidligere på ugen holdt sin store, årlige 'State of the European Union'-tale. Hendes fokus på digitale kompetencer skaber dog tilfredshed hos Forsikring & Pension.

ATP skruer ned for forventede forbedringer af danskernes levetid for 4,8 milliarder

Både danske og udenlandske data har peget ATP i retning af, at danskernes levetid ikke stiger så meget, som selskabet tidligere regnede med. Det har ført til skvulp på 4,8 mia. kr. Det kan lyde af mange penge, men er i procentuelle termer ikke voldsomt, påpeger ansvarshavende aktuar hos ATP, der her giver en rundtur i maskinrummet, hvor ATP regner på, hvor gamle de 5,3 mio. medlemmer forventes at blive.

Finanstilsynet ser uigennemskuelige priser som det største af APC's problemer

Forsikringsmæglervirksomheden APC, der målrettet går efter at yde rådgivning til privatpersoner, har modtaget en række påbud fra Finanstilsynet. Mest alvorligt er ifølge kontorchef Ulla Brøns Petersen en uigennemskuelig prisstruktur. Juridisk dirketør i APC, Jesper Hjetting, forklarer, at virksomheden var på vej med en opstramning. I pensionsbranchen er der tilfredshed med opstramningen.

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs