FinansWatch

Pension

Fra kommerciel pensionsboss til kundeejet: Det er her fremtiden ligger

Efter 10 år i spidsen for et selskab, der skulle tjene penge til ejerne, er Steen Michael Erichsen klar til at lede et kundeejet Nordea Liv & Pension. Han ser klart flest fordele, men erkender også, at det kræver god kommunikation at få flyttet kundernes fokus fra forsikringspriser til afkast.

Nordea Liv & Pension ansætter porteføjlekonstruktør

Nordea Liv & Pension vil styrke fokus på at sammensætte en robust investeringsportefølje og har derfor været hos Danske Bank for at finde manden, der skal være med til at sikre de fremtidige afkast til pensionsselskabets kunder.

Ngo: Derfor skal shippings investorer involvere sig i klimaet

De finansielle institutioner har med milliarder udlånt til shipping en helt central rolle i arbejdet med at sænke industriens udledning af CO2. "Vi er midt i et paradigmeskifte," siger maritim chef James Mitchell i ngo'en Carbon War Room i et interview med ShippingWatch.

TDC-køber kan skyde sig selv i foden med opsplitning

Mens køberkonsortiet bestående af en række danske pensionskasser vil splitte TDC op, viser udenlandske erfaringer, at en opsplitning hverken giver bonus til forretningen eller sikrer nye investeringer i bredbånd.

Sampension som toer i kampen om firmapensioner

Sampension landede ikke en eneste ny firmakunde i 2017, selvom arbejdsmarkedspensionsselskabet, der slår på sine lave omkostninger, var med i finalen i fem ud af seks udbud. Det er der en ganske bestemt forklaring på, fortæller adm. direktør Hasse Jørgensen til FinansWatch.

Pensionsselskab overvågede kvindes løbeapp

Skjulte videooptagelser og oplysninger fra løbe-app er blandt de metoder, AP Pension tyede til, da de mistænkte kunde for forsikringssvindel. Nu mister kvinden halvdelen af sin udbetaling.

PKA kontaktede regeringen om TDC-køb tidligt i forløbet

Dagen efter et konsortiums købsplaner af TDC blev omtalt i Børsen, ringede PKA's direktør for at orientere den ansvarlige minister. Sagen havde "stor betydning" for telepolitikken, fremgår det af notat. Almindelig høflighed, lyder begrundelsen fra PKA overfor ITWatch.

"Vi har ikke en ambition om absolut at være endnu billigere"

Industriens Pension har nogle af branchens laveste omkostninger per medlem, men i 2017 steg de, fordi selskabet skruede op for servicen og ansatte flere til at holde styr på paragrafferne. Det bekymrer dog ikke topchef Laila Mortensen, som vil give kunderne, hvad de efterspøger.

Sampension: Nu behøver omkostningerne ikke falde mere

Sampension fik skruet yderligere ned for administrationsomkostningerne i 2017. Også investeringsomkostningerne ligger i den lave ende, og modsat nogle af konkurrenterne er det er en vigtig del af Sampensions strategi, at de forbliver der, siger adm. direktør Hasse Jørgensen til FinansWatch.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere