FinansWatch

Pension

ATP ramt af finansiel uro i Tyrkiet

ATP's femtestørste position i udenlandske statsobligationer er investeret i Tyrkiet, der er massivt ramt af finansiel uro. Men ATP har ikke umiddelbart planer om at droppe sine tyrkiske investeringer.

Greenpeace i heftig kritik af ATP for investeringer i "klimasyndere"

Greenpeace indleder en kampagne for at få store pengetanke til at flytte investeringer fra blandt andet olie og kul. Den grønne interesseorganisation revser ATP for at lægge 5 mia. kr. i blandt andet Exxon, Shell og Total. Pensionskassen mener ikke, at man gør noget forkert (Opdateret kl. 10.30).

Tandlæge-drøm blev ved et tilfælde til 40 år i pensionsbranchen

Det var ikke Danica-direktørs oprindelige plan at blive flere årtier i pensionsbranchen. Men at holde kundetilfredsheden høj er blandt andet det, som har drevet ham. Og i takt med den stigende digitalisering synes han, det er endnu vigtigere at holde fast i den menneskelige kontakt til kunderne.

Overvægt i it-aktier løftede AP Pensions halvårsafkast

Trods et foreløbigt udfordrende år på finansmarkederne er investeringsdirektør i AP Pension, Ralf Magnussen, glad for selskabets aktive investeringsstrategi, der blandt andet via en overvægt i it-aktier var med til at løfte halvårsafkastet. For resten af 2018 er han forsigtig optimist.

OW Bunker-chefers ansvar kan blive undersøgt i USA

En række skibsejere vil have en amerikansk domstol til at undersøge, om OW Bunker fortsatte med at sælge olie, selv om ledelsen var klar over, at selskabet ikke stod til at redde. Bliver det fastslået, kan det åbne for erstatningsager i USA.

PKA-direktør presser virksomheder til grøn omstilling

Udover at være pensionsdirektør for PKA arbejder Peter Damgaard som formand for en sammenslutning af investorer for at få virksomheder til at drive en mere bæredygtig forretning. Over for Politiken forklarer han og flere markante aktører på klimaområdet, at der er ved at ske et paradigmeskift i klimabevidstheden.

PFA-direktør: Dilemmaet er at sikre afkast uden for stor risiko

Den nye persondataforordning og de fortsat faldende afkast på ejendomme er nogle af de ting, som har fyldt i hverdagen i løbet af første halvdel af 2018. Det fortæller Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, til FinansWatchs søstermedie EjendomsWatch i sommerserie.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere