FinansWatch

Pension

Pensionsmægler om kritik af priser: Jeg er min løn værd

Det er ikke usædvanligt, at pensionsmægler i mæglerkæden Søderberg og Partners Lars Søgaard Hansen kan spare sine kunder for årlige merudgifter på enten forsikring- eller pensionsordninger på 4-5000 kr. Derfor er han lodret uenig i, at den rådgivning, som forsikringsmæglere leverer, er unødvendig og dyr, som eksempelvis formand for HK Privat, Simon Tøgern, tidligere har argumenteret for.

ATP-formand skyder igen mod professor-kritik

Formand for ATP og professor i økonomi ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen er ikke enig i den kritik, som professor ved CBS, Jesper Rangvid og lektor ved CBS og tidligere økonomidirektør i Danske Bank, Henrik Ramlau-Hansen retter mod pensionspengekassen. I stedet peger han på, at ATP er en "succeshistorie uden lige i Europa."

ATP uenig i kritik om høj gearing

Landets største pensionspengetank, ATP, er kommet i skudlinjen for at have en for risikabel investeringsstrategi med for høj gearing. Det er professor ved CBS, Jesper Rangvid og lektor ved CBS, tidligere Danica-direktør Henrik Ramlau-Hansen, der i artikler i henholdsvis Jyllands-Posten og magasinet Finansinvest, retter skytset mod alle danskernes opsparingskasse. ATP erklærer sig uening i kritikken.

PKA henter ny topchef hos PFA

Der er nu fundet en afløser til Peter Damgaard Jensen, som 1. marts går på pension fra posten som adm. direktør i PKA.

Sampension-topchef udvider direktionen for at undgå at blive flaskehals

Det er de seneste år blevet langt mere krævende at styre en pensionsvirksomhed – ikke mindst hvis man også vil ind på firmapensionsområdet. Derfor er det ikke længere nok med én mand i Sampensions direktion, fortæller adm. direktør Hasse Jørgensen til FinansWatch efter ansættelsen af Mads Smith Hansen som driftsdirektør.

Pensionskasser skyder milliarder i Navigares nye fond

Tre store danske pensionskasser har sammen med Navigare Capital Partners skudt to mia. kr. i en ny shippingfond. Fonden er den anden i rækken fra Navigare, der har Robert Mærsk Uggla som hovedejer og Henrik Ramskov som managing partner.

Pensionskasser mister advokat i OW Bunker-slagsmål

24 pensionskasser med ATP og PFA i spidsen må nu vinke farvel til den advokat, som de valgte for år tilbage, til at føre sagen for dem i det juridiske opgør efter OW Bunker. Advokatfirmaet Bruun & Hjejle har valgt at trække sig helt fra sagen efter den tredje bøde for inhablilitet.

Sampension kæmper med oppositionsrollen på pensionsmarkedet.

At sige nej tak til at bruge mæglerbetjente ordninger og dumpning af priser på forsikringer mod tab af erhvervsevne og administrations- og investeringsomkostninger er skyld i, at Sampension ikke vinder udbundsrunder. Det fortæller Sampensions adm. direktør Hasse Jørgensen ifølge Insidebusiness.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere