FinansWatch

Pension

Klima-kandidater lader op til næste valgkamp til pensionskassebestyrelse

En generalforsamling med et tårnhøjt medlemsengagement blev tirsdag afholdt i pensionskassen P+ Pension. Især var der spænding omkring valget til fire bestyrelsesposter, da netværkene Ansvarlig Fremtid og Demokratisk Erhvervsnetværk havde stillet med et hold af alternative kandidater mod det hold som bestyrelsen havde indstillet.

Debat: ATP er et levn fra tiden før arbejdsmarkedspensionsordninger

Fremtidens ATP: Efter at arbejdsmarkedspensionerne har vundet mere og mere indpas, har ATP mistet sin betydning. Udbetalingerne er for små og modellen forældet, mener Gert Nielsen, Ph.D og partner i rådgivningsvirksomheden Bedstpension. "For langt, langt de fleste danskere er ATP en irrelevant og helt ubetydelig del af det økonomiske grundlag for deres pensionstilværelse, og for den almindelige lønmodtager æder den ydermere af de sociale ydelser," skriver han i dette indlæg i debatserien om ATP's fremtid.

Debat: ATP er en succes – set i bagklogskabens klare lys

Fremtidens ATP: ATP spiller en vigtig rolle i det danske pensionssystem. 40 pct. af danske pensionister har ikke andre indtægter end folkepension og ATP. For at sikre værdien af ATP i fremtiden skal man gøre det lettere at investere en større andel af indbetalingerne, mener adm. direktør i Tænketanken Cevea Asbjørn Sonne Nørgaard i dette debatindlæg.

Manglen på dansk kapital til startups forværres

Seed Capital, der har selskaber som Vivino, Trustpilot, Templafy og flere i porteføljen, advarer nu om en stigende mangel på dansk kapital til startups. Baggrunden er pensionsselskabernes store betydning, og det efterlader statsfonden Vækstfonden uforholdsmæssig stor i Danmark, lyder det.

Debat: Har ATP har overskredet sin udløbsdato?

Fremtidens ATP: Efterhånden er pensionsinfrastrukturen så god, at opgaven for danskernes fælles obligatoriske pensionspengetank er udspillet, skriver cheføkonom i tænketaken Cepos, Mads Lundby Hansen, i et debatindlæg om fremtiden for ATP. I stedet er der tid til at tænke nyt, lyder opfordringen.

ATP var et mere end "kærkomment initiativ" i 60erne - nu bliver fremtiden sat til debat

Pensionspengetanken ATP har efter snart 60 års eksistens vokset sig stor og mægtig. At ATP har løftet en stor og væsentlig rolle, er hverken CBS-professor Svend Erik Hougaard Jensen eller chefkonsulent i Ældresagen, Claus Blendstrup, et øjeblik i tvivl om. Spørgsmålet er, hvordan fremtiden ser ud. FinansWatch sætter fremtidens ATP til debat i en ny serie.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs