FinansWatch

Saxo-chef: Nu venter regningen efter aktiefesten

”Jeg synes, at verdenshistoriens største monetære eksperiment begynder at vise sit grimme ansigt,” siger Kim Fournais, direktør i Saxo Bank.

Direktør i Saxo Bank, Kim Fournais. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Investorer skal forberede sig på, at aktiefesten er slut, siger direktør i Saxo Bank, Kim Fournais. Mange års lempelig pengepolitik er slut, og høj gæld kan lægge en stor dæmper på afkastet, mener han.

Det skriver Børsen.

”Vi lever i en brydningstid. Jeg synes, at verdenshistoriens største monetære eksperiment begynder at vise sit grimme ansigt. Mange i vores branche lever efter investeringsstrategier om, at man skal “buy the dip”. Man skal bare lige huske, at det nogle gange tager ti år, før aktierne kommer tilbage. Det kan godt være, at vi lige skal passe på i denne omgang,” siger han til Børsen.

Topchefens forudsigelse kommer på baggrund af den økonomiske usikkerhed, som verden lige står midt i. Anderledes så det dog ud i 2021 med S&P 500-indekset, der slog rekord 68 gange, og i Saxo Bank oprettede omkring 263.000 kunder en konto.

CBS-professor Jesper Rangvid var også sidste år ude at advare mod, at aktie- og boligmarkedet befandt sig i en boble. Siden coronakrisen har økonomien været så frembrusende og varet så længe, at det kan have ført aktiemarkedet for højt op, mener han.

Dertil kommer den økonomisk uro også til at resultere i statsbankerotter - for første gang misligholdte Sri Lanka sin gæld, påpeges det blandt andet.

”Med den styrkede dollar og et globalt højere renteniveau vil det simpelthen komme bag på mig, hvis der ikke er lande i emerging markets, som kommer i problemer,” siger Jesper Rangvid til Børsen.

Amerikansk centralbank må vælge - inflation eller recession

Amerikansk chefstrateg spår om 30 pct. aktiefald

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs