FinansWatch

Saxo Bank åbner for handel med tre kryptovalutaer

Kunder hos Saxo Bank kan fremover købe og sælge tre kryptovalutaer gennem bankens handelsplatform. Også Danske Bank har i dag meldt sig på banen med sit syn på kryptovalutaer.

Bitcoin er en af de tre kryptovalutaer, som Saxo Bank åbner for handel med på sin handelsplatform. | Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Kunder hos Saxo Bank kan fra begyndelsen af næste uge handle med de tre kryptovalutaer Bitcoin, Ethereum og Litecoin på bankens handelsplatform. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

De tre valutaer kan handles over for euro, dollar og yen. Saxo Bank har i forvejen 40 såkaldte ETN'er på hylden, hvor kursen på kryptovalutaer følges, men det er nyt, at kunderne får mulighed for at investere direkte i kryptovaluta.

"Vi har set en meget stor interesse for kryptovalutaer efterhånden som aktivklassen er modnet, og flere både private og institutionelle investorer nu også ser mod kryptovalutaer, når de skal diversificere porteføljen," siger Johannes Rovsing, nordisk direktør i Saxo Bank, i meddelelsen.

Han peger dog også på, at investorer bør være opmærksomme på den høje risiko og de ofte store kursændringer, som præger kryptovalutaer.

Danske Bank siger nej tak

Meldingen fra Saxo Bank kommer samme dag, som Danske Bank har følt sig kaldet til at understrege sit syn på kryptovalutaer. Herfra er meldingen, at det ikke er muligt at handle med kryptovalutaer, og at banken i øvrigt "som hovedregel fraråder vores kunder at investere i denne type aktiver", skriver Danske Bank i en meddelelse på sin hjemmeside.

Danske Bank peger på fire grunde til sit syn på kryptovalutaer. For det første er der ifølge banken ikke altid "tilstrækkelig gennemsigtighed, hvilket kan gøre det svært at opfylde vores forpligtelser som finansiel institution i forhold til at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask."

For det andet er handel med kryptovaluta ikke fuldt ud omfattet af den samme finansielle regulering som andre områder.

For det tredje svinger prisen på kryptovalutaer ofte meget og ikke altid af grunde, som er lige nemme at gennemskue.

Og for det fjerde er flere kryptovalutaer afhængige af et stort energiforbrug, og "det harmonerer dårligt med Danske Banks ambitioner om at fremme en bæredygtig udvikling sammen med vore kunder", skriver banken.

Danske Bank understreger samtidig, at brug af kreditkort til handel med kryptovalutaer ikke bliver blokeret.

Lars Rohde afviser behov for dansk kryptovaluta

Amerikansk myndighed er splittet om regulering af kryptovaluta

Skatteminister bestiller eftersyn af regler om kryptovaluta 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs