Finanstilsynet advarer Nykredit Bank efter høj udlånsvækst

Nykredit Bank brød i første halvår Finanstilsynets pejlemærke for udlånsvækst. Det udløser en risikooplysning fra tilsynet.
Nykredit Bank forventer, at udlånsvæksten er under 20 pct. til november i år. | Foto: Jens Dresling
Nykredit Bank forventer, at udlånsvæksten er under 20 pct. til november i år. | Foto: Jens Dresling

Finanstilsynet har sendt en såkaldt risikooplysning i retning af Nykredit Bank, der i første halvår overskred tilsynsmyndighedens pejlemærke for maksimal årlig udlånsvækst.

Det oplyser Finanstilsynet i en redegørelse.

Nykredit Bank kunne i forbindelse med sit halvårsregnskab fremvise en årlig udlånsvækst 21,7 pct., hvilket er 1,7 procentpoint højere end Finanstilsynets grænseværdi i den såkaldte tilsynsdiamant på maksimalt 20 pct. årlig udlånsvækst.

”Finanstilsynet har som en risikooplysning gjort banken opmærksom på, at den høje udlånsvækst udgør en forøget risiko og stiller ekstraordinære krav til bankens kreditstyring, herunder at kreditbevillingsstandarderne og kreditovervågningen ikke svækkes, og at risici i øvrigt kontrolleres og styres på forsvarlig vis,” skriver Finanstilsynet i redegørelsen.

Nykredit Bank forventer ifølge redegørelsen, at tempoet vil gå af udlånsvæksten, der i november i år vil være under pejlemærket.

Flere andre banker har efter første halvår overskredet pejlemærket fra Finanstilsynet. Det gælder Sydbank, hvis udlån voksede med 20,9 pct. samt Ringkjøbing Landbobank, der i forbindelse med sit halvårsregnskab præsenterede en udlånsvækst på 25,2 pct.

Begge banker har fået risikooplysninger fra Finanstilsynet.

For høj udlånsvækst udløser advarsel til Sydbank

Finanstilsynet sender risikooplysning til Ringkjøbing Landbobank efter hastig udlånsvækst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også