FinansWatch

Jutlander Bank løfter primær indtjening med over end en tredjedel

Den jyske bank har markant fremgang i den primære bankforretning, blandt andet grundet den store konverteringsbølge.

Foto: PR/Jutlander Bank

Jutlander Bank formår i seneste halvårsregnskab at øge såvel top som bundlinje, ligesom der tilbageføres næsten dobbelt så meget som året før.

Således steg netto rente- og gebyrindtægterne med 21,7 pct. og lander for første halvår på 506,5 mio. kr., hvilket hovedsageligt skyldes en stigning i gebyrer og provisionsindtægter, men også rummer en mindre stigning i netto renteindtægterne.

Der blev også tjent flere penge på kursreguleringer, hvor posten steg med godt 16 mio. kr. til 55,2 mio. kr. Derudover tilbageføres nedskrivninger for 20,4 mio. kr., hvilket er næsten dobbelt så meget som året før.

På bunden bidrager dette til, at man efter skat har 167,2 mio. kr. stående, hvilket er knap 33 pct. mere end i samme periode 2018.

"Resultatet anses for meget tilfredsstillende," lyder det kortfattet i ledelsesberetningen.

Banken oplyser, at resultatet af den primære indtjening er steget med 36,2 pct. på årsbasis til 131 mio. kr., og det er primært resultatet af foråret og sommerens konverteringsbølge, men også de førnævnte tilbageførte nedskrivninger.

Banken oplyser, at forretningsomfanget med udlån, indlån, garantier og kundedepoter over det seneste år er steget med 2 mia. kr. til 38,8 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 5,5 pct. Af disse er 1,7 mia. kr. kommet i første halvår.

Kigger man alene på udlånet, er det dog reduceret med 3,3 pct. til knap 9 mia. kr.

For helåret forventer banken et resultat før skat på 360-395 mio. kr., hvilket man opjusterede til midt i juli.

Jutlander Bank opjusterer en spids efter bedring i forretningen

Jysk fusionsbanks hovedejer skifter navn

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere