FinansWatch

Jutlander Bank

Langt væk fra kirketårnet: FinansWatch møder provinsbankernes frontposter i København

Flere mindre og mellemstore banker med rod i det jyske tager på væksteventyr i det eftertragtede marked for privatkunder med høje indkomster og stigende friværdier i hovedstadsregionen. De er på alle måder langt væk fra hjemstavnens vandkant. Tilsynet har et skarpt øje på dem, men "kirketårnsprincippet" er en forældet tankegang, lyder svaret i en serie på FinansWatch. Få overblikket over de foreløbige artikler her.

Jutlander Bank: Unge landmænd forstår styrken i at afvikle gæld

Den nordjyske bank Jutlander Bank så i 2019 sine udlån til landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri falde en smule sammenlignet med året før. Banken forventer betydelig afvikling af gæld i 2020, og især unge landmænd forstår alvoren ved at nedbringe gælden ifølge bankens direktør.

Chef for fusioneret bank: "Du er nødt til at finde et nyt sind frem"

Nyt navn, ny strategi og en hurtig tilpasning af organisationen. Det var nogle af de greb, som duede, da Jutlander Bank opstod i fusion mellem to sparekasser for fem år siden. Alene i år har to pengeinstitutter fundet sammen i et nyt fornuftsægteskab og meget tyder på, at den strøm fortsætter.

Endnu en bank lægger op til negative renter

Jysk bank med base i Aars lægger op til, at der med tiden vil blive indført negative indlånsrenter for velhavende privatkunder. Det siger bankboss, der fraråder kunderne at hæve til kontanter.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere