FinansWatch

Jutlander Bank

Jutlander Bank: Unge landmænd forstår styrken i at afvikle gæld

Den nordjyske bank Jutlander Bank så i 2019 sine udlån til landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri falde en smule sammenlignet med året før. Banken forventer betydelig afvikling af gæld i 2020, og især unge landmænd forstår alvoren ved at nedbringe gælden ifølge bankens direktør.

Chef for fusioneret bank: "Du er nødt til at finde et nyt sind frem"

Nyt navn, ny strategi og en hurtig tilpasning af organisationen. Det var nogle af de greb, som duede, da Jutlander Bank opstod i fusion mellem to sparekasser for fem år siden. Alene i år har to pengeinstitutter fundet sammen i et nyt fornuftsægteskab og meget tyder på, at den strøm fortsætter.

Endnu en bank lægger op til negative renter

Jysk bank med base i Aars lægger op til, at der med tiden vil blive indført negative indlånsrenter for velhavende privatkunder. Det siger bankboss, der fraråder kunderne at hæve til kontanter.

Postbuddet blev bankdirektør: Nu lader han de ansatte gå kl. 13

Lars Thomsen har taget hele vejen fra det nederste lag til toppen i Jutlander Bank. Nu sidder han i direktionen med ansvar for en strategi om at skabe den mest personlige og tilstedeværende bank. Et tiltag, som indebærer stor fleksibilitet, fortæller han i ny serie med fokus på laget under topcheferne.

Jutlander Bank-chef: Tidligere gik ingen op i hvordan man havde det

I KRISE PÅ ARBEJDSPLADSEN: I Jutlander Bank ser direktør Per Sønderup det som en vigtig opgave at hjælpe medarbejdere til at fungere bedst muligt – også når de er ramt af private udfordringer. Privatlivet har dog ikke altid spillet en rolle for arbejdslivet, lyder det fra bankdirektøren.

Gik ned med stress to gange: Jeg følte det var flovt

I KRISE PÅ ARBEJDSPLADSEN: To gange er mangeårig medarbejder i Jutlander Bank Henning Ørum gået ned med stress. Han husker det som flovt, at han ikke kunne overskue de arbejdsopgaver, der lå på hans bord. I dag – fem år efter sidste sygemelding – besøger han selv kollegaer, der er blevet ramt, så de ikke skal føle sig alene. Og så har han lært at sige nej.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere