FinansWatch

Sparekassechef: Et overskud på 1,7 mio. kr. retfærdiggør ikke 350 menneskers indsats

Selvom bundlinjen igen er sort hos den Jyske Sparekasse, kan adm. direktør, Claus E. Petersen, ikke finde de største superlativer frem om årets første halve år.

Foto: PR

Ikke tilfredsstillende, men acceptabelt i lyset af den krisesituation samfundet står i.

Det er den vurdering, som den Jyske Sparekasse selv har sat på det regnskab, som banken udkom med torsdag.

For halvåret leverer Den Jyske Sparekasse en bundlinje på 1,7 mio. kr. Resultatet er fordelt sådan, at andet kvartal giver et overskud på 30,6 mio. kr., mens første kvartal særligt som følge af coronanedskrivninger endte med et minus på 28,9 mio. kr.

"Det er klart, at vi ikke synes, at et overskud på 1,7 mio. kr. retfærdiggør 350 menneskers indsats. Men resultatet bærer også præg af et ledelsesmæssig skøn, hvor 60 mio. kr. er pillet ud som følge af corona," siger adm. direktør i Den Jyske Sparekasse, Claus E. Petersen.

Men selvom han blankt erkender, at der står for lidt på bundlinjen, kan han sagtens finde lyspunkter i regnskabet.

"Skal jeg glæde mig over noget, så har vi de laveste nedskrivninger siden finanskrisen og en fremragende likviditet," siger Claus E. Petersen.

På nedskrivningsposten for andet kvartal står 16,4 mio. kr. mod 70,8 mio. kr. i første kvartal. Heraf skyldes de 60 mio. som sagt et ledelsesmæssigt skøn som følge af corona.

En hensættelse som Den Jyske Sparekasse endnu ikke har brugt en krone af.

"Det, jeg ser ud af forruden, er, at jeg har nogle ting, der er meget lidt ramt eller slet ikke ramt. Der er også områder, der har det hårdere - eksempelvis hoteller og oplevelsesøkonomi, men det har vi kun lidt af. Lalandia og Legoland er ikke kunder hos os, selvom de er i området."

Svært at få gang i toplinjen

Ligesom mange andre kæmper Den Jyske Sparekasse med at få gang i udlånet.

Udlånet var ved udgangen af andet kvartal på knap 8,4 mia. kr., hvilket er godt 400 mio. kr. under første kvartal.

Netto renteindtægter er faldet med 8 mio. kr. til 182,9 mio.kr. i forhold til 1. halvår 2019, hvilket svarer til et fald på 4,2 pct. Indførelsen af negative renter af indlån har dog haft en positiv effekt på 9,5 mio. kr.

Siden 1. maj 2020 har beløbsgrænsen for beregning af negativ rente været 0 kr. for kunder uden NemKonto i sparekassen, og fra den 15. juli 2020 er grænsen for øvrige privatkunder sat til 250.000 kr.

Samlet har Den Jyske Sparekasse indlån for knap 11 mia. kr., hvilket er en stigning på knap 600 mio. kr. siden udgangen af første kvartal.

"Det er svært at holde niveauet på toplinjen, hvilket både skyldes renteniveauet, men også at kundernes likviditet er forfærdelig god. Trækket på kreditterne er utrolig lavt," siger Claus E. Petersen.

Den Jyske Sparekasse tilbage med overskud i andet kvartal

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere