FinansWatch

Amerikansk storbank får klø i formarkedet efter regnskabsskuffelse

Wells Fargo får hug af investorerne efter et sløjt regnskab præget af ekstra omkostninger til retssager.

/ritzau/Lynne Sladky/AP
Foto: /ritzau/Lynne Sladky/AP

Den amerikanske storbank Wells Fargo kunne ikke leve op til forventningerne i markedet med sit regnskab for tredje kvartal, der blandt andet var præget af ekstra omkostninger til retssager.

Aktien dykker med 1,5 pct. til 54,36 i formarkedet efter præsentationen.

Wells Fargo leverede på et overskud per aktie på 0,84 dollar i tredje kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et plus på 1,03 dollar. Resultatet var dog også trukket ned af udgifter på 20 cent per aktie til retssager, fremgår det.

Wells Fargo har været i voldsom modvind siden sidste efterår, hvor det kom frem, at banken har oprettet millioner af falske konti til intetanende kunder for at opnå meget aggressive salgsmål.

Sagen kostede i oktober sidste år John Stumps stillingen som topchef, og i løbet af i år har Wells Fargo også indgået forlig med nogle af de ramte kunder.

Forsiden lige nu

Fem år gammel sender stadig syge i forsikringshul

På trods af at førtidspensionsreformen blev vedtaget i 2013, er der stadig kunder, der ikke kan få dækning for tab af erhvervsevne på trods af at have en sådan forsikring hos deres pensionsselskab.

Vækst-sparekasse bremser en smule op

Efter igen og igen at have brudt Finanstilsynets retningslinjer for udlånsvækst holder Dragsholm Sparekasse sig i 2017 lige akkurat inden for grænsen. Væksten er dog stadig markant, hvilket blandt andet skyldes overtagelsen af Refsnæs Sparekasse.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere