FinansWatch

ECB: Europæiske banker kan klare en rentestigning

En stresstest gennemført af Den Europæiske Centralbank viser, at 100 europæiske banker er polstret med nok kapital til at kunne klare markante rentestigninger.

Den Europæiske Centralbank (ECB) har mandag gennemført en såkaldt "stresstest" i eurozonen, der har til formål at undersøge, hvor modstandsdygtige europæiske banker er i tilfælde af eksempelvis endnu en finanskrise.

Testen viser, at bankerne er polstret med nok kapital til at kunne klare markante rentestigninger.

Det skriver the Wall Street Journal.

I alt blev 111 europæiske banker udsat for stress-testen, der blev foretaget i kølvandet af Den Europæiske Centralbanks indledende skridt mod renteregulering i forbindelse med afviklingen af centralbankens omfattende obligationsopkøb i eurozonen.

Siden 2014 har centralbanken testet graden af finansiel risiko i regionen ved at undersøge, hvordan bankerne reagerer på kunstige rentestigninger.

Ifølge ECB vil en hypotetisk rentestigning på 2 procentpoint gennemsnitligt øge bankernes nettorenteindtægter med 4,1 pct. i 2017 og 10,5 pct. i 2019. Under dette scenarie vil værdien af bankernes egenkapital til gengæld falde med 2,7 pct.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere