FinansWatch

Aktiehandel sikrer gebyrindtægter for bankerne

Mens prisen på gør det selv-aktiehandel i netbanken eller på webportaler er faldet kraftigt, betaler kunder, der lader banken stå for ordren, stadig seks-syv gange så meget for en aktiehandel.

Aktieinvestorer, der lader deres pengeinstitutter stå for forvaltningen, betaler samme gebyr for at handle aktier som for 20 år siden, skønt prisen på børshandel i mellemtiden er styrtdykket, skriver Finans. Tal fra Danske Bank viser for eksempel, at 14-15 pct. af handlerne i 2016 tegnede sig for godt 60 pct. af bankens samlede gebyrindtægt på aktiehandel.

"Det er en gruppe, som ikke er særlig prisfølsom, ellers havde de for længst reageret på den høje pris. Derfor føres konkurrencen om prisen på gør det selv-onlinehandlen, hvor kunderne nok skal flytte sig, hvis de mener, at prisen er forkert. Der er meget store penge at spare ved at påtage sig ansvaret for selv at handle," siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, til Finans.

Den kunde, der sender en mail til banken eller beder banken købe efter et rådgivningsmøde, betaler 0,75 pct. for danske aktier, mindst 175 kr. Mens udenlandske aktier hurtigt koster 1 pct. eller mere af kursværdien i handelsgebyr.

Det er en pris, der har været gældende i omkring 20 år. I samme periode er prisen for gør det selv-aktiehandel i netbanken eller via webportaler styrtdykket på grund af konkurrence fra blandt andet Nordnet og Saxo Bank.

Nordea sænker priser på aktiehandel

Hollandsk børsmægler lancerer gratis aktiehandel

Nordnet: Vi har haft helt ekstrem vækst

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere