FinansWatch

Salling Bank lancerer stort aktiesalg

Salling Bank vil sælge et stort antal nye aktier for at polstre banken og indfri lån.

Salling Bank sælger i alt 786.000 nye aktier til 175 kr. stykket. Til sammenligning eksisterer der i dag 524.000 aktier i banken, der onsdag kostede 371,50 kr. stykket på børsen.

Aktiesalget vil give et bruttoprovenu på 138 mio. kr.

Aktierne udbydes med fortegningsret for eksisterende aktionærer - som hver får mulighed for at købe halvanden aktie for hver aktie, de ejer i forvejen - men den er også garanteret af en gruppe store spillere.

Dels har Spar Vest Fonden og Danske Andelskassers Bank, der til sammen ejer mere end en femtedel af banken, lovet at købe aktier og forsvare deres ejerandel, og dels har Arbejdernes Landsbank lovet at købe alle de nye aktier, der ikke bliver solgt.

Salling Banks bundlinje buldrer frem

Pres på kerneforretningen i Salling Bank

Forsiden lige nu

Letland suspenderer korruptionsanklaget centralbankchef

Den korruptionsanklagede lettiske centalbankchef, Ilmārs Rimšēvičs, er blevet suspenderet fra sin post. Der er desuden kaldt en vikar ind til det næste møde i ECB's styrende råd, hvor Rimšēvičs også har en plads.

BRF henter størstedelen af lån til private som bankboliglån

Boligejerne i Jyske Bank-koncernen vælger i langt højere grad bankboliglån end de traditionelle realkreditlån, fortæller BRF Kredits adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen. Fremadrettet ventes udlånsvæksten at aftage, dog med fortsat størst vækst i belåning af ejerboliger - også selvom der ikke kan hentes flere lån i Totalkredit.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere