FinansWatch

Dansksindet mindretalsbank går nu efter tyske kunder

Union-Bank havde i mange år kun det danske mindretal i Nordtyskland som fokus, men det er der ændret på efter finanskrisen, skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

Selv om banken har til huse i Flensburg og er en tysk bank, så har Union-Bank haft stærke danske rødder lige siden oprettelsen under navnet "Spare- og Lånekassen" for 141 år siden. Dengang blev den oprettet af det danske mindretal i Flensborg, som siden var den eneste målgruppe for banken. Det er dog slut nu, skriver Finansforbundets nyhedsbrev Finans.

Banken er siden finanskrisen begyndt at henvende sig bredt til tyskere i området, hvilket både skyldes, at det danske mindretal i sig selv er et meget spinkelt kundegrundlag, men også fordi man under finanskrisen høstede gode erfaringer med andre kunder.

"Under finanskrisen havde den regionale sparekasse gevaldige problemer. Så vi fik rigtig mange gode kunder, fordi vi var et godt alternativ til banker, der havde problemer dengang. I vores 141 år har vi aldrig haft et minusresultat. Vi har ingen skandaler og retssager eller andet, der trækker vores image ned", siger bankdirektør Volker Andersen til nyhedsbrevet.

Union Bank har tre filialer beskæftiger små 50 medarbejdere på fuldtid og 22 på deltid.

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere