FinansWatch

Efter internationale medier afslører: Slovensk præsidentkandidat stopper

Sagen om hvidvask for milliarder igennem Danske Banks filial i Estland får konsekvenser i andre europæiske lande. Bl.a. åbner den bulgarske anklagemyndighed en undersøgelse af sagen, skriver Berlingske Business.

Foto: Colourbox

Flere store internationale medier som britiske The Guardian, tyske Süddeutsche Zeitung, journalistorganisationen OCCRP samt danske Berlingske kunne i starten af ugen afsløre, at der var foretaget hvidvask af penge fra den tidligere Sovjet-republik Aserbajdsjan for milliarder igennem Danske Banks filial i Estland. Penge som muligvis er brugt til korruption.

Afsløringerne giver nu genklang i andre østeuropæiske lande, skriver Berlingske Business.

I Bulgarien har landets anklagemyndighed åbnet en undersøgelse af Kalin Mitrev, som er landets repræsentant i Den Europæiske Udviklingsbank.

"I kølvandet på historier i pressen om betalinger fra selskaber i Aserbajdsjan til konti tilhørende Kalin Mitrev, Bulgariens repræsentant i EBRD, har statsanklageren beordret en undersøgelse," skriver den bulgarske anklagemyndighed til Berlingske Business.

Endvidere vil de bulgarske skattemyndigheder som en del af undersøgelsen se nærmere på, om der er tale om hvidvask og skattesnyd.

En anden konsekvens af den sagen er, at partilederen for Sloveniens Nationalparti, Zmago Jelincic Plemeniti, har trukket sit kandidatur til præsidentposten.

En del af afsløringerne var blandt andet, at Zmago Jelincic Plemeniti i 2012 havde fået overført 140.000 kr. fra selskabet Metastars konto i Danske Bank.

Medierne som i samarbejde har været med til at afdække sagen:

Læs mere om det store graverprojekt HER.

Medie: Diktatur-milliarder strømmede gennem Danske Bank

Danske Bank vil ikke oplyse indtjening på hvidvask

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere