FinansWatch

Svensk minister beklager Nordea-exit

Den svenske regering ærgrer sig over, at Nordea vælger at flytte sit hovedkvarter til Helsinki i Finland. Det skriver Børsen.

Nordeas udmelding om at flytte sit hovedkvarter fra Stockholm i Sverige til Helsinki i Finland vækker ikke glæde hos den svenske regering.

Det skriver Dagbladet Børsen, som har talt med finansmarkedsministeren i Sverige, Per Bolund, fra Miljöpartiet de Gröna.

"Nordea forlader ikke Sverige, og det vil stadigt være en stor virksomhed. Det er beklageligt, at Nordea er kommet frem til den afgørelse. Den svenske bankregulering har fungeret godt og bidraget til stabilitet," siger han til avisen.

Årsagen til, at Nordea vælger at flytte sit hovedkvarter, er blandt andet, at den svenske regering har varslet en særlig bankskat, som kommer til at gælde alle svenske banker.

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere