FinansWatch

Forretningsmand forlader bestyrelsespost efter hvidvask-afsløring

Kort efter afsløringen om opsigtsvækkende milliardstrømme gennem Danske Bank fik hvidvask-sagen de første konsekvenser. En af modtagerne af de mange penge har måttet forlade bestyrelsespost, skriver Berlingske Business.

/ritzau//Rune Aarestrup Pedersen
Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Det gik ikke lang tid, efter at Berlingske Business og en række andre europæiske medier tidligere på ugen kunne afsløre, at adskillige milliarder er strømmet igennem Danske Bank fra regimet i Aserbajdsjan, til at sagen har fået konsekvenser.

Det skriver Berlingske Business selv torsdag.

Blot ni minutter efter hvidvask-afsløringen måtte en af modtagerne af de mange penge, den britisk-aserbajdsjanske forretningsmand Jovdat Gulijev, trække sig fra bestyrelsen i foreningen Anglo-Azerbaijani Society, der ifølge Berlingske Business er en britisk lobbyorganisation, som blandt andet har til formål at styrke forholdet mellem Storbritannien og Aserbajdsjan.

"Hr. Jovdat Gulijev er trådt ud af foreningen. Han har skriftligt erklæret, at han ikke har tilført midler til foreningen Anglo-Azerbaijani Society," lyder det i en skriftlig udtalelse fra foreningens formand, den britiske politiker Lord German, ifølge avisen.

Som Berlingske Business skrev tidligere på ugen, har Danske Bank været misbrugt til at flytte milliarder fra selskaber med tæt forbindelse til regeringen i Aserbajdsjan til blandt andre en præsidentkandidat i et EU-land, en tysk politiker og valgobservatør, et italiensk medlem af Europarådet og ægtefællen til den øverste chef i FN-organisationen UNESCO.

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere